Garázda

2023.08.06. 15:00

Részegen ordibált, tört-zúzott és köpködött a dohányboltban

Az eladónő félelmében kimenekült az üzletből, azonban a férfi ezután is folytatta a szitkozódást.

Boon.hu

Nem bírt parancsolni az indulatainak

A Sátoraljaújhelyi Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt emelt vádat egy férfival szemben. A vád szerint a férfi május 31-én délután 16 óra 30 perc körül erősen ittas állapotban bement egy Sátoraljaújhelyen lévő dohányboltba, ahol minden indok nélkül ordibált és szidalmazni kezdte az ott dolgozó eladónőt. Ennek során a férfi egy esetben ököllel, nagy erővel megütötte a pulton elhelyezett műanyag állványt, ami a földre zuhant és összetört, majd az eladónő felé köpött.  

Pénzbüntetést kaphat

A vádlott szidalmazása, illetve erőszakos magatartása miatt az eladónő félelmében kimenekült az üzletből, azonban a férfi ezután is folytatta a szitkozódást. A vádlott cselekményével végül egy járókelő közbelépésére hagyott fel és távozott a helyszínről. A pulton lévő műanyag állvány megrongálásával a vádlott a dohánybolt üzemeltetőjének 10 ezer forint kárt okozott, amely nem térült meg. A vádlott kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen. 

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta a bíróságnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában