A 34. hét jelentősebb káresetei

2023.08.29. 08:00

Felborult egy vontató Tarcalnál, kigyulladt egy busz Miskolcon

Az elmúlt héten a vármegye tűzoltóit 177 alkalommal riasztották, amiből 40 műszaki mentés volt.

Akad bőven munkájuk

Fotó: Shutterstock

Családi háznak csapódott egy személygépkocsi  Szikszón, a Táncsics Mihály úton augusztus 21-én. A miskolci hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a jármű utasai elhagyták az autót. Az ütközés következtében a házfal a pincerésznél átszakadt, a főfal megrongálódott. Az egység áramtalanította a gépkocsit és átvizsgálta az épületet, a lakónak ideiglenesen el kellett hagynia az otthonát.

Árokba hajtott, oldalára borult és fának csapódott egy rakomány nélküli nyerges vontató Tarcal külterületén augusztus 22-én. A szerencsi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a sofőr elhagyta a vezetőfülkét. Az egységek áramtalanították a járművet és egy gyorsbeavatkozó sugárral visszahűtötték a kipufogórendszert, amelyre üzemanyag folyt.

Elektromosság okozott tüzet egy családi házban Rakacaszenden, a Fő utcában augusztus 23-án. A szendrői hivatásos tűzoltók egy gépjárműfecskendővel és egy vízszállítóval vonultak a tűzesethez. Az egységek gyorsbeavatkozó sugarakkal fékezték meg és oltották el a lángokat, amelyek egy szobát érintettek. Az épületet a lakó sérülések nélkül elhagyta, az ingatlan használható maradt.

Tűz keletkezett egy autóbusz motorterében Miskolcon, a Csabai kapunál augusztus 27-én. A miskolci hivatásos tűzoltók két gyorsbeavatkozó sugárral fékezték meg és fojtották el a lángokat, azok nem terjedtek át az utastérre. A járművön hét ember utazott, az egységek kiérkezése előtt mindannyian épségben leszálltak - adta hírül a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában