Életmentés

2023.08.07. 15:55

Lángoló lakásban rekedt idős nénit mentettek a rendőrök Halmajon

A rendőrök azonnal megkezdték a tűz oltását, illetve a mentést.

Boon.hu

illusztráció

Forrás: MTI

Fotó: Mihádák Zoltán

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2023. augusztus 4-én, késő este érkezett a bejelentés, miszerint 

egy halmaji lakásban tűz van, a bejelentő pedig nem tud kimenekülni otthonából.

Néhány rendőrök (Szatmári Sándor r. őrmester, Jantek Sándor r. őrmester, Juhász Róbert r. őrnagy, Olajos Péter r. őrmester és Rozsnyai Attila r. törzszászlós) éppen a közelben látott el szolgálatot, így perceken belül a helyszínre értek, ahol azonnal megkezdték a tűz megfékezését a szolgálati járműveikben lévő porraloltó-készülékekkel.

Az ingatlan terasza lángokban állt és erős füst hömpölygött. A tűz oltására szolgáló készülékek már kiürültek, amikor az egyik utcában lakó férfi még két másikat vitt a rendőröknek, hogy azzal folytassák a lakásba zárt nő kiszabadítását.

Több oldalról igyekeztek folytatni az oltást, illetve a mentést, végül a terasz irányából Szatmári Sándor r. őrmester jutott be először a lakásba, aki azonnal a bent rekedt személyt kereste.

A rendőrök kiemelkedő bátorságának és határozottságának köszönhetően, nem történt tragédia. A 63 éves hölgyet, rendőrök, átkarolva, sértetlenül kijuttatták, és biztonságban átadták a helyszínre érkező mentőszolgálatnak.

A katasztrófavédelem munkatársai folytatták az oltást, és megakadályozták a tűz továbbterjedését.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában