Mutatjuk!

2023.08.06. 08:30

Vasárnaptól ez megszűnik Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében

Megszűnik a tűzgyújtási tilalom Borsod Abaúj-Zemplén, Heves és Pest vármegyékben - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szombaton.

A közlés szerint az elmúlt 24 óra csapadékos időjárásának köszönhetően megszűnt a fokozott tűzveszély, ezért a hatóság vasárnaptól visszavonja a tűzgyújtási tilalmat Borsod Abaúj-Zemplén, Heves és Pest vármegyékben.

Hozzátették, hogy erdőterületen tüzet rakni a tűzgyújtási tilalom megszűnése után is csak a kijelölt és kiépített tűzrakóhelyen szabad, szélcsendes időszakban úgy, hogy az a környezetre veszélyt ne jelentsen.

A Nébih közölte, hogy 5 vármegyében - Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg - változatlanul érvényben marad a korlátozás. Ezeken a területeken továbbra sem szabad tüzet gyújtani a külterületi ingatlanokon fekvő erdőkben és fásításokban, valamint azok 200 méteres körzetében, ideértve a térképen jelölt területeken található tűzrakóhelyeket, a vasút- és közút menti fásításokat, továbbá a parlag- és gazégetést is.

Az aktuális tűzgyújtási tilalomról és a tűzgyújtási szabályokról a www.erdotuz.hu és a www.katasztrofavedelem.hu honlapon tájékozódhatnak az érdeklődők.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában