Borzasztó!

2023.06.14. 10:10

A munkással együtt dőlt ki a betonoszlop, meghalt

Az oszlop betonhiányos, korrodált vasalati aljzata elmozdult és az oszlop ezért dőlt el.

Boon.hu

A lesett férfi a helyszínen meghalt

Az Ózdi Járási Ügyészség vádat emelt két férfi ellen halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt. 

A vádirat szerint a két férfi egy hálózatszerelő gazdasági társaság alkalmazásában álltak, egyikük művezetőként, a másik projektmenedzserként.

2021. március elején, a reggeli órákban egy borsodi község külterületén, használaton kívüli légvezeték vasbeton oszlopainak a bontási munkálataiba kezdtek. A kábelszerelő betanított munkás felmászott egy vasbeton oszlopra, 8 méteres magasságban futó vezetéket levágta, amikor az oszlop betonhiányos, korrodált vasalati aljzata elmozdult és az oszlop a leesés elleni védőeszközzel rögzített munkással együtt kidőlt.

A férfi olyan sérüléseket szenvedett, melyek következtében a helyszínen meghalt.

Elítélhetik őket 

A bekövetkezett balesetben kötelezettségszegő magatartásuk miatt felelősség terheli a két vezető beosztású férfit, mert a művezető a konkrét szerelési módra nem adott utasítást, míg a projektmenedzser által a baleset napján kiadott munkautasítás nem tartalmazta az oszlopok állagának ellenőrzését. A mulasztások és a bekövetkezett halált okozó baleset között közvetlen okozati összefüggés állapítható meg.  

Az ügyészség a vádlottakkal szemben – akik közül az egyik büntetett, míg a másik büntetlen előéletű – felfüggesztett fogházbüntetés indítványozott - tudta meg a Borsod Online.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában