Borzasztó

2023.06.13. 14:53

Kerekesszékest fosztott ki Miskolcon

Ítéletet hozott a bíróság a kerekesszékben ülő alkalmi ismerősére támadó férfi ügyében.

Boon.hu

Védtelen kerekesszékest rabolt ki

Fotó: Mark Garlick

A Miskolci Járásbíróság előkészítő ülésen hozott ítéletet annak a férfinak az ügyében, aki a bíróság által megállapított tényállás szerint 2022. szeptember 13-án délelőtt egy Búza téri sörözőnél beszédbe elegyedett a kerekesszékes sértettel és felajánlotta, hogy letolja a Bajcsy-Zsilinszky utca irányába. Útközben a kerekesszék karfájára kötött és a lábrészen elhelyezett válltáskát nagy erővel megrántotta, amely így elszakadt, a gyanúsított pedig elfutott a benne lévő 17 ezer forint készpénzzel, mobiltelefonnal és bankkártyákkal.

Beismerte bűnösségét 

A vádlott az előkészítő ülésen beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A járásbíróság védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett kifosztás bűntette és készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétsége miatt 4 év 2 hónap szabadságvesztésre, mellékbüntetésül 5 év közügyektől eltiltásra ítélte, egyúttal kizárta őt a feltételes szabadság kedvezményéből. Enyhítő körülményként értékelte a vádlott beismerő vallomását, megbánó magatartását, illetve a bíróság figyelembe vette az elkövetés körülményeit is, azt, hogy a férfiban hirtelen elhatározásból született meg a bűncselekmény elkövetésének szándéka. 
Súlyosító körülményként jelentkeztek ugyanakkor a vádlott előéletében rejlő tényezők, valamint a hasonló jellegű cselekmények elszaporodottságát is ilyenként vette figyelembe a bíróság. Az ítélet nem jogerős. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában