Döbbenet!

2023.04.17. 10:24

Váltott késekkel szurkálta testvéreit a családi rendezvényen Borsodnádasdon!

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy 32 éves férfi ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt, aki családi rendezvényen ittas állapotban összeszólalkozott testvéreivel. Egyiküket hasba szúrta, de a szúrás közben a kés pengéje eltört, ezért egy újabb kést vett magához, és másik testvérét azzal nyaktájékon, felső testén és karjain, többször megszúrta.

BOON

Forrás: Shutterstock

Fotó: VilatliiI Borkovskyi

A vádirat szerint a vádlott 2021. szeptember hónap közepén, Borsodnádasdon rokonaival családi ünnepen vett részt. Az éjszakai órákban, a ház konyhájában az erősen ittas állapotban lévő vádlott szóváltásba keveredett a szintén ittas testvéreivel. 

A vita odáig fajult, hogy a vádlott felvett egy több mint 8 centiméter pengehosszúságú kést, azzal fenyegette az egyik testvérét, mire a másik testvére közbeavatkozott és el akarta venni tőle a kést. A vádlott viszont a férfit hasba szúrta, a szúrás közben a kés pengéje eltört.

Eszméletlen testvérét vonszolta a megszúrt férfi

A megszúrt férfi a földre esett, ekkor a vádlott újabb kést vett magához, amely 10 centiméter pengehosszúságú volt, és a másik testvérét nyaktájékon, felső testén és a karjain többször megszúrta, aki ennek következtében eszméletét vesztette.

A testvérek később kimenekültek az ingatlanból úgy, hogy a hastájékon megszúrt férfi felkelt a földről, és a többszörös szúrt sérüléseket szenvedő földön fekvő eszméletlen testvérét a szomszéd portáig vonszolta, ott kért segítséget.

A vádlottat a harmadik testvére fékezte meg, megakadályozva a további támadást.

Különösen visszaeső

A vádlott cselekménye következtében az egyik sértett 8 napon túli gyógytartamú hasi szúrt sérülést szenvedett el, míg a másik férfi arcán, mellkasán, felkaron, csuklón vágott, bordaközben szúrt sérüléseket szenvedett, a mellüri levegőgyülem miatt közvetett életveszélyes állapotba került.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő büntetett előéletű – különös visszaeső – vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában