Vádemelés

2023.04.19. 10:16

Brutális támadás egy miskolci villamosmegállóban: a sínekre esett, tovább ütötte

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 19 éves férfi ellen súlyos testi sértés bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt, aki belekötött a villamosra várakozó nőbe és annak nagybátyába, majd szóváltást követően a férfit többször ököllel megütötte, amikor a földre került, akkor is tovább bántalmazta. A nagybátya védelmébe beavatkozó nőt megpofozta, megrúgta, felső testén ütötte.

BOON

Egy miskolci villamosmegállóban történt az eset (képünk illusztráció)

Fotó: Ádám János

A vádirat szerint a vádlott 2022. május hónap elején, a délutáni órákban, Miskolc belvárosában egy villamosmegállóban belekötött a villamosra várakozó nőbe és annak nagybátyába. Rövid szóváltás után a férfit ököllel a fején megütötte, amikor a sínekre esett, még további két ütést mért a fejére.

A nő a nagybátya védelmében közbelépett, el akarta tolni a vádlottat, azonban a vádlott még egyszer megütötte a földön fekvő sértettet, majd a nő ellen fordult, felső testén gyors egymásutánban többször megütötte, amely következtében a nő hátrálni kezdett. Ezalatt a nagybátya megpróbált felállni a sínekről, de csak a járdasziget peremére tudott leülni.

A vádlott ezt észrevette, visszament hozzá, ököllel újból olyan erővel ütötte meg a fején, hogy a sértett ismét a földre zuhant. A vádlott a földön is tovább bántalmazta.

A nő újból megpróbálta megvédeni a nagybátyát, a vádlott viszont pofon ütötte, combon rúgta. Amíg a vádlott a nőt bántalmazta, a férfi ismét megkísérelt felállni, de a vádlott azonnal hozzálépett, és újabb ökölcsapással a földre küldte.

Ezt követően felhagyott a cselekménnyel és eltávozott a helyszínről.

A bántalmazás következtében a férfi 8 napon túli gyógytartamú darabos orrcsonttörés és koponyazúzódás sérüléseket szenvedett el. A nő zúzódásos sérülései 8 napon belüli gyógytartamúak, könnyű testi sértés vétsége miatt magánindítványt terjesztett elő.

Az ügyészség a más ügyben jogerős büntetését töltő büntetett előéletű – különös visszaeső – vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában