Garázdaság

2023.03.15. 17:01

A kerítést rúgdosta részegen Hernádkércsen

A Szikszói Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt emelt vádat egy férfival szemben.

ÉM

Tettlehgesség közelébe jutott az incidens

A renitens férfi 2022. október  28-án 20 óra 30 perc körül egy hernádkércsi kocsmából ittas állapotban lakására tartott. Útközben kiabált, ordítozott, majd a Kossuth úton egy ház előtt elesett, melyet észlelt az ott lakó férfi. A férfi a háza kapujához ment, szólt a vádlottnak, hogy jöjjön be az útról, mert elüti egy autó, mire az ittas férfi a kapuhoz ment és trágár szavakat ordítozott. Mindezek után a szomszédos porta kerítését kezdte rugdosni, ütlegelni, majd a cselekménye abbahagyására őt felszólító férfi kapujához visszatérve, abba is belerúgott.

Az ital beszélt belőle 

A renitens férfi cselekménye során a házigazda nevelt gyermekeit szidalmazta, majd a magatartását megelégelő és rendőrség kihívását kilátásba helyező férfit fenyegette meg azzal, hogyha „kijönnek a rendőrök és elviszik, jobb ha elmenekül a faluból”.  Ezt követően kiabálva-ordítozva bement egy másik férfi lakásának udvarára is, ahol cigarettát kért, majd az ott lakó személy felszólítására – miszerint ne kiabáljon, mert már mindenki alszik – kiment a portáról. 

A vádlott cselekményének az időközben helyszínre érkező rendőrök intézkedése vetett végett. A vádlott erőszakos cselekménye az azt észlelőkben megbotránkozást, riadalmat keltett.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben próbára bocsátást indítványozott.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában