Tűz

2022.12.24. 15:45

Hétvégi ház égett Kazincbarcikán (frissítve)

A tűzoltók a város külterületén, egy dűlőben oltották a lángokat.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Frissítés

A kazincbarcikai hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet, amely a huszonöt négyzetméteres épület egészét érintette. A munkálatok során az egységek egy felmelegedett háztartási gázpalackot visszahűtöttek az egyik helyiségben, és átvizsgálták az ingatlant. A tűz, a nyitva hagyott kályhából kipattanó szikra miatt keletkezhetett.

A legtöbb lakástűz elektromos problémára, nyílt láng használatára, a fűtés hibáira, főzésre, vagy dohányzásra vezethető vissza. A tűz korai észleléséhez – amely elengedhetetlen feltétele a sérülések elkerülésének, valamint a gyors és hatékony tűzoltásnak – javasolt füstérzékelőt használni az otthonunkban!

---

Teljes terjedelmében égett egy huszonöt négyzetméteres hétvégi ház a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kazincbarcika külterületén, egy dűlőben. A város hivatásos tűzoltói a lángokat két vízsugárral elfojtották, a konyhából pedig kihoztak egy felhevült gázpalackot, és visszahűtötték azt. A rajok az utómunkálatokat végzik. A helyszínre mentő is érkezett – közölte a katasztrófavédelem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában