Karmolt és rabolt

2022.11.09. 13:00

Tolnába mentek tusfürdőért az ónodi férfiak

Letartóztatásban van az az ónodi férfi, aki társával egy tolnai üzletből 110 ezer forintnyi tisztálkodási és illatszert lopott el.

PN

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Szeptember 19-én este az egyik tolnai áruházban a biztonsági őr két ismeretlen férfira lett figyelmes, akik az illatszersoron gyanúsan viselkedtek, majd megtömött táskákkal, kezükben 1-1 üdítővel álltak be a kasszához, de fizetés nélkül távoztak az üzletből. A menekülés során egyikük ellökött az ajtóból egy útjában álló boltost, egy másikat pedig megkarmolt, ez lett a veszte, mert így már nemcsak lopással gyanúsítják.  

A férfiakat másnap Faddon igazoltatták, így buktak le. A 19 és 21 éves ónódi lakosokat – akik egymással közeli rokonságban állnak - elszámoltatták, majd lopás vétsége miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Mindketten beismerő vallomást tettek. Elmondták, hogy előző este érkeztek Borsodból többedmagukkal, munkavégzés miatt. Előre eltervezték, hogy lopni fognak. Az ellopott termékek egy részét tőlük lefoglalták, így a kár egy része megtérült. 

A nyomozás során bebizonyosodott, hogy minősítő körülmény is van az ügyben, ezért szükséges volt a férfiak ismételt kihallgatása. Az idősebb férfit ugyanis a boltosok próbálták "marasztalni", de ő az egyik nőt ruhájánál fogva félrelökte a kijáratból, a másikat pedig megkarmolta, amikor a táskáját megfogva vissza akarta őt tartani. 

Rablás lett belőle

A fiatalabb férfit tartózkodási helyén – Keszthelyen - találták meg a nyomozók, ő fenntartotta korábbi vallomását. Idősebb társa idő közben ismeretlen helyre távozott, így ellene elfogató parancsot adtak ki. Őt a miskolci rendőrök november elsején elfogták, majd a tolnai zsaruk újból kihallgatták, de ekkor már rablás bűntett elkövetésével gyanúsították meg. Bíróság elé állították, ahol 3 év letöltendő szabadságvesztést szabott ki az eljáró bíró, az ítélet még nem jogerős. A rabló jelenleg letartóztatásban van.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában