Részegen

2022.11.20. 17:00

Le akarta nyúlni a slusszkulcsot

A Szikszói Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette miatt emelt vádat egy férfival szemben.

ÉM

A vád szerint a férfi  június  11-én 0 óra 30 perc körül megjelent egy ismerőse gadnai lakásán, hogy cigarettát kérjen, valamint, hogy megkérje a férfit, személygépkocsijával vigye haza őt a gagybátori lakására. A férfi azt felelte, hogy nem tudja hazavinni, mert már alkoholt fogyasztott.  

Amikor a házigazda nem figyelt oda, a férfi az ismerőse személygépkocsijának indítókulcsát a lakásban jogtalanul magához vette, abból a célból, hogy hazamenjen vele.

Nekihajtott a tornácnak 

A vádlott kiment a garázsba és a személygépkocsit beindította, annak ellenére, hogy érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkezett, majd a gépjárművel elindult, azonban a lakóház tornácának ütközött, ezáltal a gépjárműben 250 ezer forint rongálási kárt okozott.  

Az ügyészség a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását és pártfogó felügyelet alkalmazását, valamint a sértett által előterjesztett polgári jogi igény elbírálását indítványozta a bíróságnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában