Fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye

2022.10.20. 12:54

Kiskorúaknak is adott el pszichoaktív anyagot egy mezőkövesdi férfi

A Mezőkövesdi Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akivel szemben új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt indult nyomozás.

illusztráció

Fotó: Shutterstock

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2020 őszétől kezdve két éven át mezőkövesdi otthonában rendszeresen értékesített új pszichoaktív anyagnak minősülő ún. „kristályt” több személynek, köztük két kiskorúnak is. Az ingatlanban tartott kutatás eredményeként fehér port, alufóliatekercseket, műanyag tasakokat, illetve készpénzt is lefoglaltak.

A férfi cselekménye alkalmas lehet egyrészt tizennyolcadik életévét be nem töltött személynek új pszichoaktív anyag átadásával, másrészt kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének megállapítására, amelyekért akár 12 évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

A bíróság álláspontja szerint a nagy tárgyi súlyú bűntettek miatt kiszabható szankció mértékére figyelemmel a gyanúsított esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, amelyet személyi körülményei nem ellensúlyoznak. Tartani kell attól is, hogy a tanúk befolyásolásával, megfélemlítésével veszélyeztetné a bizonyítást. Megalapozottan feltehető továbbá, hogy szabadlábon hagyása esetén eddigi életmódját, tevékenységét folytatná, így a bűnismétlés lehetősége reális.

A bíróság mindezeket mérlegelve 2022. november 20. napjáig elrendelte a férfi letartóztatását.

A végzéssel szemben a gyanúsított és védője fellebbezett - közölte a Miskolci Törvényszék.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában