A 41. hét jelentősebb káresetei

2022.10.18. 08:00

Sérült kiránduló és lángoló családi házak várták a tűzoltókat

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 105 alkalommal riasztották, amiből 28 műszaki mentés volt.

Forrás: Olvasónk küldte

Egy sérült kiránduló miatt kérték a tűzoltók segítségét Sárospatak külterületére október 10-én. A sátoraljaújhelyi hivatásos egység gyalog közelítette meg a bajbajutottat, akit a Megyer-hegyi Tengerszem felé vezető úton ért baleset. A tűzoltók hordágyon lehozták a sérültet a hegyről  és átadták a mentőknek.

Egy lángoló családi ház miatt riasztották a tűzoltókat Vilyvitányba, a Sport utcába október 12-én. A sátoraljaújhelyi hivatásos egységek két gépjárműfecskendővel és egy vízszállító járművel vonultak az érintett ingatlanhoz, majd négy gyorsbeavatkozó sugarat vetettek be a tűz ellen, amely az egész háztetőre és a garázsra is kiterjedt. A munkálatok során három gázpalackot hoztak ki a tűzoltók az épületből, közülük kettőt vissza kellett hűteniük. Az eset során nem történt sérülés, a lakók elhelyezésében a rokonaik segítettek.

Melléképület és háztető égett Szögligeten, az Arany János utcában október 13-án. A tűzesethez a szendrői és a bódvaszilasi hivatásos tűzoltók vonultak három járművel. Az egységek négy vízsugárral oltották el a tüzet, amely a családi házhoz épített, hetven négyzetméteres melléképület egészét érintette és a lakóépület tetőszerkezetét is jelentős mértékben megrongálta. Az események során nem történt sérülés, azonban az ingatlan lakhatatlanná vált. A lakók elhelyezésében a rokonaik segítettek.

Kigyulladt egy ikerház Hernádkércsen, a Kossuth utcában október 15-én. Az encsi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt egy szabadnapos tűzoltó kihozott három darab háztartási gázpalackot az épületből.  A tűzesethez két gépjárműfecskendővel és egy vízszállító járművel vonultak az egységek, majd gyorsbeavatkozó sugarakkal kezdték meg a tűzoltást. A lángok az összes helyiséget érintették és a tetőt is elpusztították, így az ingatlan lakhatatlanná vált. Az eset során nem történt sérülés, a lakók elhelyezésében a rokonok segítettek.

Berendezési tárgyak gyulladtak meg egy lakóház szobájában Megyaszón, a Petőfi úton október 15-én. A szerencsi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be. A tüzet rövid időn belül megfékezték és eloltották, a lángok nem terjedtek tovább a tizenhat négyzetméteres helyiségből.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában