Tragédia

2022.10.09. 08:07

Halálos áldozatot követelt a lakástűz - frissítve: további részletek a Katasztrófavédelemtől

A tűzeset október 8-án, szombat este történt Kazincbarcikán.

ÉM

A felvétel illusztráció

Fotó: Shutterstock

Kigyulladt szombaton késő este és teljes terjedelmében égett egy életvitelszerűen lakott hétvégi ház Kazincbarcikán, a Veres dűlőn. Az esethez riasztott kazincbarcikai tűzoltók két gépjárműfecskendővel vonultak a helyszínre és két vízsugárral oltották a tüzet. a munkálatok közben egy elhunyt személyt találtak az épületben - számolt be róla honlapján a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Vasárnap délelőtt további rélszletekkel szolgáltak: szombat késő este érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint kigyulladt egy épület Kazincbarcikán. Az épület megközelítését a rossz útviszonyok nehezítették, a tűzoltók két járművel vonultak a helyszínre. A Veres dűlőn fekvő húsz négyzetméteres hétvégi ház teteje, a teraszán lévő tárgyak, valamint egy négy négyzetméteres tároló égett. A tűzben egy gázpalack is felrobbant. A tűzoltók a tetőszerkezetet megbontva fél óra alatt eloltották a lángokat, azonban oltás közben egy holttestet találtak. A katasztrófavédelem a tűz keletkezési körülményeinek feltárása érdekében tűzvizsgálati eljárást indít - tudatta Mukics Dániel tűzoltó alezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

A legtöbb lakástűz elektromos problémára, nyílt láng használatára, a fűtés hibáira, főzésre, vagy dohányzásra vezethető vissza. A tragédiák megelőzése érdekében érdemes a szoba plafonjára füstérzékelőt szerelni, amely időben jelzi a veszélyt - tette hozzá.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában