Hamisan vádolta férjét

2022.10.10. 08:55

Az anyja vitte rosszba a lányát

Anyja unszolására hamisan jelentette fel a férjét, hogy az megverte őt.

ÉM

Fotó: Shutterstock

A Mezőkövesdi Járási Ügyészség vádat emelt egy 26 éves nő ellen hamis vád bűntette miatt. A vádirat szerint a nő 2021. december második felében megjelent a Mezőkövesdi Rendőrkapitányságon és feljelentést tett a férje ellen.

Valótlanul azt állította, hogy a férje 2021. júniusától a feljelentés napjáig rendszeresen agresszíven viselkedett vele, trágár szavakkal szidalmazta, és többször tettleg bántalmazta, úgy hogy tenyérrel arcon ütötte, a haját húzta, lökdöste és fojtogatta.

A feljelentés megtételét megelőző napon délután egy újabb vitájuk alkalmával egy két és fél literes teli kólás flakont dobott a hasának és várandós állapotát sem kímélve ütlegelte.

Büntetőeljárás indult, amelyben a férjet gyanúsítottként hallgatták ki, aki viszont tagadta a cselekményt, azt mondta, hogy vannak közöttük veszekedések, de soha nem bántalmazta a feleségét, illetőleg egyszer, amikor a füstös szobában rosszul lett, kivitte a magatehetetlen nőt, és hogy magához térítse ijedtében arcon ütötte.

Kiderült a hamis vád  

A vádlottat tanúként hallgatták ki, elmondta, hogy a feljelentésében foglaltak nem fedik a valóságot, édesanyja táplálta a férje elleni haragját, de nem ő volt az ötletadó, saját döntésére, de még indulatos állapotában tette meg a nyilatkozatokat, őt a férje soha nem bántotta.

A nyomozó hatóság a férjjel szembeni büntetőeljárást bűncselekmény hiányában megszüntette. Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában