Tiszalúc

2022.10.06. 12:13

A vasútállomáson szúrták ki a betörőt, próbált elfutni, de utolérték

A Szerencsi Rendőrkapitányságon lopás kísérlete miatt eljárás indult ismeretlen tettes ellen, aki 2022. szeptember 5-én 00 óra 10 perc körüli időben megpróbált jogtalanul bejutni a Tiszalúc, Petőfi utca 31. szám alatt található Nemzeti Dohánybolt épületébe.

ÉM

Forrás: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

A betörés végül azonban nem sikerült, az elkövető nem jutott be az épületbe, így ellopni sem tudott mit, ellenben a próbálkozás során okozott rongálással 300 ezer forintos kár keletkezett.

Az ügy felderítésében aktívan részt vett Tiszalúc Nagyközség körzeti megbízottja Francz Ádám r. zászlós, aki a bevezetett adatgyűjtések eredményeként a cselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható személyt szolgálaton kívül, szabadidejében felismerte a Tiszalúc MÁV állomáson, ahol szolgálatos parancsnokát értesítve, vele közösen elfogta.

Az elfogott személy a rendőri felszólításnak nem tett eleget, megkísérelt az intézkedés elől elfutni, azonban az intézkedő rendőrök utolérték és elfogták őt.

Az intézkedés során megállapítást nyert, hogy ellene kettő darab elfogatóparancs is érvényben van. Az elfogott személy gyanúsítotti kihallgatása során a cselekmény elkövetését elismerte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában