Hamis vád

2022.09.13. 13:52

Bosszúból hamisan vádolta meg volt szeretőjét Szikszón

A nő haragudott a férfira kapcsolatuk megszakadása miatt. Azt állította a rendőrségen, hogy megöléssel fenyegette meg a férfi.

ÉM

Fotó: Shutterstock

A Szikszói Járási Ügyészség büntetőeljárást eredményező hamis vád bűntette miatt emelt vádat egy nővel szemben. A vád szerint a nő a volt élettársa ellen tett valótlan tartalmú feljelentést a Szikszói Rendőrőrsön azért, mert haragudott a férfira annak hűtlensége és a kapcsolatuk megszakadása miatt.

A nő feljelentésében azt állította, hogy a férfi kapcsolatuk fennállása alatt rendszeresen megöléssel fenyegette és többször bántalmazta is, mely kijelentéseit később tanúvallomásában megerősítette.

A nő nyilatkozatai alapján a férfit a nyomozó hatóság kapcsolati erőszak vétsége miatt gyanúsítottként hallgatta ki, ő azonban határozottan tagadta, hogy bűncselekményt követett volna el a nő sérelmére. 

Megtört a szembesítés alkalmával 

A vádlott nő végül folytatólagos tanúkihallgatása és az élettársával történt szembesítése alkalmával feltárta, hogy nem mondott igazat a volt élettársával kapcsolatban, csupán bosszúból vádolta meg őt hamisan a hatóság előtt.

A rendőrség végül bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást a férfival szemben, míg a vádlottal szemben hamis vád miatt eljárás indult. Az ügyészség a büntetlen előéletű nővel szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában