Katasztrófavédelem

2022.03.08. 07:30

Autóból mentettek ki egy embert, Mezőkövesden családi házat oltottak a tűzoltók - A 9. hét jelentősebb káresetei

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 453 alkalommal riasztották, amiből 336 tűzoltás volt.

Forrás: Shutterstock/Illusztráció

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében negyven alkalommal riasztották a tűzoltókat március 01-jén. Harminckettő esetben a lángoló növényzet miatt kellett beavatkozniuk. A legnagyobb kiterjedésű tűz Kelemér külterületén volt, ahol az érintett terület nagysága elérte az ötven hektárt. A lángokat az aggteleki és az ózdi hivatásos tűzoltók fojtották el kéziszerszámokkal.

 

Kisbusszal ütközött egy személygépkocsi a 37-es főúton Szerencs határában március 02-án. A szerencsi hivatásos tűzoltók egy járművel vonultak a balesethez. Az egység feszítővágóval kiszabadította a személyautó sofőrjét és átadta a mentőknek.

 

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében március 02-án is a szabadtéri tüzek tették ki a tűzoltói beavatkozások jelentős részét. A hivatásos egységek ötvenhárom esetben vonultak ilyen jellegű esemény miatt. Gibártnál tíz, Rudabányánál tizenöt, Felsőregmec határában harminc, míg Sajókaza külterületén csaknem ötven hektáron pusztított a tűz. A lángokat a kazincbarcikai, az aggteleki, az encsi a sátoraljaújhelyi és a gönci hivatásos tűzoltók fékezték meg és oltották el. Bódvaszilas külterületén több pincét is veszélyeztetett a tűz, egyet már nem lehetett megmenteni a lángoktól.

 

Letért az útról, majd a szántóföldön többször megpördült egy személygépkocsi a 3-as út 216-os kilométerszelvényében március 02-án. A balesethez az encsi hivatásos tűzoltók vonultak egy gépjárműfecskendővel. Az egység kiemelte a sofőrt az autóból és átadta a mentőknek, valamint áramtalanította a felborult gépkocsit.

 

A száraz fű égett, majd ennek tüze átterjedt egy tizennyolc négyzetméteres melléképületre Edelényben, a Móra Ferenc úton március 04-én. A miskolci hivatásos tűzoltók mellett a kazincbarcikai hivatásos tűzoltók vízszállítója érkezett a helyszínre, két vízsugárral oltották el az épület lángjait. Az eset során nem történt sérülés.

 

A berendezési tárgyak égtek egy családi ház fürdőszobájában Putnokon, az Andrássy Dénes úton március 05-én. Az ózdi és a kazincbarcikai hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a lakók elhagyták az épületet. Az egységek egy vízsugárral eloltották a lángokat és kihoztak két gázpalackot, amelyeket nem ért hőhatás.

 

Kigyulladt egy csaknem ezernégyszáz négyzetméteres, fémszerkezetű csarnok Hejőpapi külterületén március 06-án. A hulladék tárolásra kialakított, teljes terjedelmében lángoló épülethez Mezőcsátról, Tiszaújvárosból, Miskolcról, Mezőkövesdről és a Hajdú-Bihar megyei Hajdúnánásról vonultak a hivatásos tűzoltók. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett harmincnégy tűzoltó fékezte meg a tüzet. A helyi dolgozók munkagépekkel segítették a beavatkozást. Az események a környéken élőket nem veszélyeztették, a tűzben senki sem sérült meg.

 

Tűz ütött ki egy családi házban Mezőkövesden, a Lenke utcában március 06-án. A tűzesethez a helyi hivatásos és a szomolyai önkéntes tűzoltók vonultak. Az egységek kiérkezése előtt a lakók elhagyták az épületet. A tűzoltók közösen fojtották el a tüzet, amely két tetőtéri szobát érintett teljes terjedelmében és a tetőszerkezetre is átterjedt. Az eset miatt az épület lakhatatlanná vált, a lakók elhelyezésében a rokonaik segítettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában