Kábítószer-kereskedelem

2021.04.24. 08:00

Azt gondolta, jó lesz valamire a fehér por

Letartóztatta a bíróság a férfit, aki a gyanú szerint speeddel kereskedett Ózdon.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Több mint fél kiló kábítószert találtak annak az ózdi férfinak az autójában, akinek csütörtökön a letartóztatását rendelte el az Ózdi Járásbíróság.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított férfi április 19-én Budapestről tartott hazafelé Ózdra, amikor a rendőrségi ellenőrzés során az autójában öt darab műanyag tasakban, összesen 513 gramm mennyiségű, fehér por állagú, amfetamintartalmú anyagot találtak. A lefoglalt kábítószerről a gyanúsított azt állította, hogy azt az M3-as autópálya egyik pihenőjében, a mosdóban találta, majd magához vette, ugyanis azt gondolta, „jó lesz még valamire”. A rendőrség részéről azonban alapos gyanú merült fel arra is, hogy a férfi speeddel kereskedett a borsodi városban.

A gyanúsítottal szemben kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indult eljárás, mely cselekmény akár nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. A kiszabható büntetés mértéke miatt tartani kell attól, hogy a gyanúsított szabadlábra kerülése esetén a hatóságok elől megszökne, elrejtőzne, vagy a tanúkat befolyásolva veszélyeztetné a bizonyítás eredményességét. De az is feltehető, hogy újabb bűncselekményt követne el. Ezért a bíróság letartóztatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában