fokozott ellenőrzés

2020.06.13. 15:30

Nyolc szabályszegést füleltek le az edelényi rendőrök az utakon

Az Edelényi Rendőrkapitányság munkatársai fokozott ellenőrzést hajtottak végre.

Forrás: police.hu

Az Edelényi Rendőrkapitányság szabálysértési előkészítő eljárást indított egy rakacaszendi férfival szemben, aki 2020. június 10-én az esti órákban egy rendszám nélküli autóval közlekedett. A sofőrt a járőrök Rakacaszenden, a Fazekas úton szűrték ki a forgalomból, aki a gyanú szerint a vezetés megkezdése előtt szeszes italt is fogyasztott, amelyet az alkoholteszter igazolt is. A járőrök azt is megállapították, hogy a sofőrt öt egymást követő esetben eltiltották a járművezetéstől, mely intézkedések jelenleg is érvényben vannak vele szemben. A rendőrök a férfit előállították a rendőrkapitányságra, ahol – a megindított szabálysértési eljárás keretében – őrizetbe vették.

Az Edelényi Rendőrkapitányság illetékességi területén a tehergépjárművel elkövetett közlekedési szabálysértések visszaszorítása céljából 2020. június 11-én a délelőtti órákban a rendőrök ellenőrzést hajtottak végre, amelyben a Nemzeti Közlekedési Hatóság munkatársai is részt vettek. Az akció során nyolc esetben tártak fel szabályszegést sebességtúllépés, a rakomány nem megfelelő elhelyezése, a jármű nem megfelelő műszaki állapota, illetve a tachográf technikai hiányossága miatt.

Ezeken túlmenően olyan teherautó-sofőrrel szemben is eljárást indítottak, aki a megengedett legnagyobb sebességet túllépve, rakományát nem biztonságosan rögzítve, kopott gumiabroncsokkal, elrepedt szélvédővel rendelkező járművel közlekedett.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a folyamatos közúti ellenőrzések során a rendőrök a kiemelt szabálysértéseket elkövetőkkel szemben alkalmazza az azonnali intézkedés, és hatósági eljárás elvét a közlekedés biztonsága érdekében.

… hogy mindenki hazaérjen!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában