vádemelés

2020.06.16. 18:30

Felügyelőjére támadt a gyermekotthon lakója

A Miskolci Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt vádat emelt azzal a fiatalkorúval szemben, aki felügyelőjét bántalmazta.

Horváth Imre

Forrás: Shutterstock/illusztráció

A vádirati tényállás szerint a vádlott a gönci gyermekotthon lakója 2017. év május hónap végén, a késő éjszakai órákban zárás után érkezett meg a gyermekotthonhoz, ezért annak bejárati ajtaját kívülről rugdosni kezdte, és kiabálva, trágár szavakkal szidalmazta az ajtót bezáró felügyelő nőt.

A felügyelő kinyitotta a bejárati ajtót, a vádlott bement az épületbe, de tovább ordítozott és szidalmazta őt, ezért a nő az agresszíven fellépő vádlottat a falhoz nyomta. Erre a vádlott a bal combján megrúgta őt, a további bántalmazást három társa akarta megakadályozni, elhúzták, azonban a vádlott elkapta a nő nyakát, majd nyakon ütötte, és többször az irányába rúgott, amely rúgások már azért nem érték el a sértettet, mivel a vádlott három kísérője ismét beavatkozott, és elvitték a helyszínről.

A bántalmazás következtében a sértett a nyakán és a bal lábán 8 napon belül gyógyuló hámsérüléseket szenvedett el, könnyű testi sértés vétsége miatt hatályos magánindítványt terjesztett elő.

A gyermekfelügyelő közfeladatot ellátó személynek minősül. Az ügyészség az új büntetőeljárási törvény szerinti büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárás keretében – figyelemmel arra, hogy a bűncselekmény 5 évi szabadságvesztésnél nem súlyosabban büntetendő – az ügy megítélése egyszerű, a vádlott szabadlábon van, a bűncselekmény elkövetését beismerte, tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben a vádlottal szemben közérdekű munka büntetést indítványozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában