haláleset

2020.01.27. 17:30

Csenyétei haláleset: információ nincs, vizsgálat van!

Halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés a gyanú.

Horváth Imre

Forrás: shutterstock/illusztráció

Míg vasárnap olyanok is megszólaltak a Csenyétén történt halálesettel kapcsolatban, akiknek nem is lett volna muszáj, pro és kontra szervezetek és pártok is fontosnak érezték a megnyilvánulást, addig hétfőn már az érintettek sem kommunikálnak az ügyben.

Nincs nyilatkozat

A közös polgármesteri hivatalban nem lehet elérni a település polgármesterét, Kiss Istvánt. A szolgálati mobiljánák elérhetőségét készségesen megadták, ám a számon senkit nem lehetett egész nap elérni, ki van kapcsolva. A település első embere már senkinek sem nyilatkozik, és a közösségi oldalon sem szólt hozzá a fejleményekhez.

Kerestük az Országos Mentőszolgálatot is, az esettel kapcsolatos kérdésekkel, illetve a mentődolgozókat ért atrocitások, hasonló esetek kapcsán általános kérdésekkel is. Délután azonban csupán a tegnapi közleményüket küldték újra hozzátéve: „a mentők veszélyeztetettség esetén történő védelme azért is fontos, mert az ellátók épsége, zavartalan tevékenysége nem csak a beteg, hanem a közösség, azaz az ellátási területen élők szűkebb vagy tágabb körének alapvető érdeke. Tekintettel arra, hogy az ügyben rendőrségi eljárás folyik, az esethez kapcsolódó további nyilatkozatot nem teszünk”.

A megyei rendőr-főkapitányságtól természetesen megérdeklődtük, milyen eljárás indult, hiszen vasárnap este még csak általános közigazgatási rendtartás keretében vizsgálták az ügyet. Janasóczki Attila sajtószóvivőtől megtudtuk, a Csenyétén január 25-én történt halálesettel kapcsolatban a hétfői napon a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének gyanúja miatt nyomozást rendelt el. „Az eljárás eredményes lefolytatása érdekében további információt jelenleg nem áll módomban megosztani” – tette hozzá az alezredes.

Ez történt

Mint beszámoltunk róla, szombaton késő délután elhunyt egy 42 éves férfi helyi férfi Csenyétén, aki a fürdőszobájában lett rosszul. Rögtön mentőt hívtak hozzá, de a település polgármestere szerint a mentőautó megállt a falu határában és csak a kiérkező rendőrökkel együtt hajtott be, a késlekedés pedig a férfi életébe került. Az OMSZ szerint kénytelenek voltak védelmet kérni, mert a mentőket már telefonon keresztül szidalmazás, fenyegetés érte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában