Önkéntesség támogatás

2019.12.05. 14:30

Javíthatják a feltételeket

Önkéntes tűzoltó egyesületek és mentőszervezetek támogatása.

Forrás: Shutterstock/Illusztráció

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Magyar Tűzoltó Szövetség 2019. évi pályázatán harminc Borsod-Abaúj-Zemplén megyei önkéntes tűzoltó egyesület és kettő mentőszervezet részesült sikeres elbírálásban.

Idén összesen hatszázmillió forintnyi támogatást oszthatott szét a katasztrófavédelem a Magyarországon működő önkéntes tűzoltó egyesületek között a központi költségvetés fejezeti kezelésű előirányzata terhére. A korábbi évekhez hasonlóan a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei önkéntes szervezetek is jelentős támogatáshoz jutottak. A pályázó önkéntes tűzoltóságok 20 745 056 forint összértékben kaptak támogatást a tűzoltási, műszaki mentési tevékenységükhöz szükséges technikai eszközparkjuk javítására, valamint az üzemeltetési költségek és az önkéntes tűzoltók oktatására. Az önkéntes mentőszervezetek összesen 2 487 229 forint értékű támogatást nyertek el, amelyet a feladataikhoz kapcsolódó működési és fejlesztési költségekre, eszközpark fejlesztésre, továbbképzésekre, valamint tevékenységi körük bővítésére fordíthatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában