Fejlesztés

2024.03.22. 17:15

Megkezdték a sajószentpéteri Művelődési Ház korszerűsítését (fotókkal)

Pénteken, a beruházás nyitórendezvényén elhangzott, a korszerűsítés több szempontból is hosszú befektetés a városnak.

Ujlaki Attila

Fotó: Bujdos Tibor

Megkezdték a Pécsi Sándor Művelődési Ház energetikai korszerűsítését Sajószentpéteren. Dr. Faragó Péter, a város polgármestere beszédében arról szólt, hogy két órán belül a második pályázat átadásán vannak túl egy napon belül. 

Egy olyan újabb pályázat elején vagyunk, amely energetikai felújításokat tartalmaz

Rámutatott: korábban több önkormányzati épület energetikai korszerűsítés ment végbe. Azt is elmondta, hogy többek között: napelem, hőszivattyú, és gázkazánok cseréje történik meg az épületben. Arról is beszélt, hogy mindig vannak új feladatok, ilyen például az energiahatékonyság. „Minden olyan beruházás fontos, amely takarékosságot jelent Sajószentpéternek” - mondta.

Százmilliókból újul meg

Demeter Zoltán, a térség országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy öröm számára látni a város elmúlt 30 évben történő fejlődését.

Sajószentpéter fejlődik és jó úton halad hiszen, ha minél több cég települ ide, akkor a városnak több bevétele is lesz

– mutatott rá. 

Arra is kitért: 300 millió forintból fogjak korszerűsíteni a művelődési házat. „A beruházás által sokkal több energiát és ezáltal pénzt tud megspórolni az önkormányzat” – húzta alá. Arra is rámutatott: a művelődési ház közösségi térként számos programnak ad majd a jövőben is otthont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!