Cégjubileum

2023.06.08. 15:50

Erőfeszítés, akarás, hit, tudás, vezetői kihívások - ez jellemzi a 30 éves Fux Zrt.-t

A miskolci székhelyű, a város életében meghatározó szerepet betöltő Fux Zrt. az alapító tulajdonos dr. Barkóczi István számára az elmúlt 30 év szakmai munkájának esszenciája – ahogy fogalmaz – maga az elért cél.

BOON

Dr. Barkóczi István, a Fux Zrt. alapító tulajdonosa

Fotó: Bujdos Tibor

A társaság történetében ott van minden, ami három évtized alatt átélhető: erőfeszítés, akarás, hit, tudás, vezetői kihívások, üzleti sikerek és kudarcok, eredmények és veszteségek, a soha fel nem adás képessége.

A Fux Zrt. jubileuma alkalmából tartott sajtótájékoztatón kiderült, a társaság elmúlt 30 éves, de a világjárvánnyal súlyosbított évek nem kedveztek az ünneplésnek, így most, kicsit megkésve köszönti a kollektíva az alapítás évfordulóját.

A rendszerváltást követően, amikor már lehetőség volt rá, sok kis- és középvállalkozás kezdte meg működését, és indult el a fejlődés útján. A Fux története is ekkor kezdődött. „Ekkor váltunk ki a December 4 Drótművekből, és próbáltunk magunk boldogulni. Négyen kezdtük el – jelentéktelen összeggel – az emelés- és rögzítéstechnikai eszközök gyártását, forgalmazását. Nagy tervekkel indultunk, de azt őszintén szólva nem gondoltuk, hogy harminc év elteltével ennyi mindent elérünk majd.”

„Különösen szívós munkát követelt már az is, hogy bekerüljünk a nemzetközi piacokra, hogy helytálljunk, megmaradjunk – fogalmazott dr. Barkóczi István. – Kezdetben olyan versenytársakkal szemben kellett megmutatnunk, hogy mit tudunk, akik magasabb technológiai színvonalon álltak, nevük volt a szakmában, és más volt a vállalati kultúrájuk is. Nagyon-nagyon sokat kellett tanulnunk, fejlődnünk, és ez igaz a technológiai szintre és a munkatársaink hozzáállására is.”

Előre gondolkodás, tervezés 

A Fux 30 évének története a folyamatos innováció, az előre gondolkodás, a tervezés története. Az alapításkor emelés- és rögzítéstechnikai eszközöket gyártottak, majd elkezdtek nyitni a villamos-ipar felé, 1995-ben megvették az első sodrógépüket, és elkezdték a szabadvezetékek gyártását. Sikerült betörni a villamosenergia-iparba, és ez hozta magával a folyamatos bővülés lehetőségét.

A mi titkunk, hogy megtaláljuk azokat a piaci réseket, azokat a feladatokat, amit a nagyok nem vállalnak el. Ezek részben a kisebb tételek, részben olyan speciális vezetékek, amelyekhez szükség van a nálunk meglévő szellemi potenciálra, az innovációs képességünkre, a rugalmas alkalmazkodásra és természetesen a minőségre

 – fogalmaz dr. Barkóczi István. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!