Ózd

2022.10.09. 15:30

Háromszáz embert bocsátanak el az ózdi Wellisből

Az energiaválság és a háború kedvezőtlen hatására csökkent a cég termékei iránt a kereslet Európában.

ÉM

Korábbi ózdi felvételünk a Wellis Zrt. gyártócsarnok átadóján készült

Fotó: Vajda János

Háromszáz embert bocsátanak el a jakuzzikat és medencéket gyártó ózdi Wellisből – osztotta meg az RTL híradója szombaton. A beszámoló idézte Bálint-Szekeres Enikőt, a Wellis Magyarország Zrt. kommunikációs vezetőjét, aki azzal indokolta a lépést, hogy „az energiaválság és a háború kedvezőtlen hatására a korábbiakról töredékére csökkent a medencekereslet Európában, mondhatni erőteljesen befagyott az európai medencepiac. Ezért sajnos háromszáz dolgozónk elbocsátására kényszerülünk az ózdi üzemünkből”. 

Janiczak Dávid, a város polgármestere közölte: lesújtotta a hír. „Korábban 2400-2500 főt foglalkoztattak azok a nagy foglalkoztatók, akiknek a jelenlegi épületeiben most összesen 394 ember dolgozik. Ez a város számára katasztrofális” - tette hozzá. 

A Wellis azt követően érkezett Ózdra, hogy a svájci ABB két éve bejelentette: bezárja gyárát, és elküldenek 1200 dolgozót. Idén bezárt a város másik nagy foglalkoztatója, a Johnson Electric is.

A Wellis Ózdra települését a kormány is támogatta – a cég ezzel kapcsolatban elismerte: a 3 milliárd forint állami támogatásnak csak egy kisebb részét kapták meg, mert a vállalásaik nem teljesültek.

Tekintse meg a Wellis ózdi gyáravatásáról készült februári képsorozatunkat:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!