Kosárlabda

2024.05.02. 16:06

A csapatkapitány és a koronázás

Kányási Veronika szerint különleges közösség alakult ki Diósgyőrben, a játékosokkal és a szurkolókkal.

Kányási Veronika és a szurkolók

Fotó: NSO/Kovács Péter

Frenetikus hangulatú mérkőzésen nyert szerdán, a bajnoki döntő első meccsén a DVTK Hun-Therm női kosárlabdacsapata. A piros-fehérek 3309 néző előtt, a Serco UNI Győr együttesét 75-62-re győzték le hazai környezetben, a DVTK Arénában, és ezzel az egyik fél három győzelméig tartó csatában 1-0-ra vezetnek.
A diósgyőriek csapatkapitánya, Kányási Veronika a meccs másnapján arra a kérdésre, hogy az előzetesen eltervezettek valósultak-e meg a mérkőzésen, így felelt:
– A lényegi részét tekintve mindenképpen, hiszen a legfontosabbat elértük, megvan a győzelem, 1-0-ra vezetünk. Ami pedig a meccs részleteit illeti: igazból végig mi kontrolláltuk a mérkőzést, ez volt a terv, bár nem minden úgy alakult, ahogy előzetesen gondoltuk. Arra ugyanis nem számítottunk, hogy az ellenfél csapatából hiányzik majd Anigwe, és nélküle átalakult a játékuk, amihez alkalmazkodnunk kellett. Ahogy ahhoz is, hogy más lett a szereposztás a Győrnél, több játékosuk is profitálhatott belőle, előre léphettek a rotációs rangsorban, és ez nagyban növelte a motivációs szintjüket. Mindezek közepette kellett nekünk a saját játékunkra helyezni a hangsúlyt, és azzal az agresszivitással kellett küzdenünk, ami eddig jellemzett minket.
A DVTK Hun-Therm erősségétől azt is megkérdeztük, hogy nem volt-e egyfajta nyomás rajtuk az első meccset megelőzően, hiszen szinte mindenki a Diósgyőrt kiáltotta ki favoritnak. 
– Nem éreztünk ilyen fajta nyomást, azzal foglalkoztunk az első meccs előtti időszakban, hogy a lehető legjobban felkészüljünk – mondta Kányási Veronika, majd így folytatta: – A bajnoki döntőben vagyunk, itt nincs olyan, hogy gyengébb csapat. A Győr sem véletlenül jutott el ide, és bár több hiányzójuk is volt, van, de a keretük erősnek mondható, és megérdemelten játszanak a döntőben. Nekünk pedig az ellen kell nyerni, ahhoz a szituációhoz kell alkalmazkodni, amit az élet hoz.

Rendre más volt az

A diósgyőri kosarasnak szóba hoztuk azt is, hogy fontos pillanatokban szerzett találataival nagy lelki pluszokat adott csapatának.
– Szerintem nagyon sok olyan pont volt a meccs folyamán, amikor egy találat jókor jött, és rendre más volt az, aki előlépett a fontos pillanatokban, ez attól függött, hogy ki volt a legjobb helyzetben. Mi csapatszinten vagyunk erősek, és ezt támasztják alá a szerdai meccs történései is – mondta Kányási Veronika, akit a végső célról is kérdeztük. – Mindannyiunk óriási álma, hogy megszerezzük az aranyat. Nagyon különleges közösség formálódott itt ez elmúlt időszakban, és nem csak a csapatra gondolok, hanem a szurkolókra is. Nagyon szép megkoronázása lenne ennek a szezonnak, a hosszú, szisztematikus munkának, ha elérnénk a célt, ami felé lépésről lépésre haladunk, és amire szerintem készen állunk, hogy bajnokságot tudjunk nyerni.
Nem biztos, hogy mindenki tudja, de a 24 éves Kányási Veronika a legrégebbi tagja a diósgyőriek keretének, ez a 6. (!) évadja a piros-fehéreknél. Az irányító-hátvád arra a kérdésünkre, hogy marad-e még hat évet, így felelt:
– Azért vagyok itt ennyi ideje, mert otthon érzem magam, mert szeretek itt lenni. Csodálatos szurkolói bázis alakult ki, ebben a városban nagyon szeretik a kosárlabdát, a diósgyőri csapatot, és ez nagyon jó érzés. Ahogy mondtam, az utóbbi években egyre különlegesebb kapcsolat van a csapat és a drukkerek között, amiért iszonyatosan hálásak vagyunk, és azt a sok szeretetet, amit kapunk, meg akarjuk hálálni. 

A döntő
1. meccs, május 1. (szerda), 18.00: DVTK Hun-Therm – Serco UNI Győr 75-62 (20-15, 20-17, 19-19, 16-11)
2. meccs, május 4. (szombat), 19.30: Serco UNI Győr – DVTK Hun-Therm
3. meccs, május 7. (kedd), 18.00: DVTK Hun-Therm – Serco UNI Győr
4. meccs, május 10. (péntek), 18.00: Serco UNI Győr – DVTK Hun-Therm – ha szükséges
5. meccs, május 12. (vasárnap), 19.45: DVTK Hun-Therm – Serco UNI Győr – ha szükséges

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!