Kárpát-medencei Magyar Vállalkozók Találkozója

2021.07.17. 16:00

Az újrakezdés éve a gazdaságban

Százhúsz külhoni magyar vállalkozó találkozik Mezőkövesden.

Tóth Balázs

Fotó: Tóth Balázs

Hatodik alkalommal rendezi meg a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Design Terminal a Kárpát-medencei Magyar Vállalkozók Találkozóját. Az esemény helyszíne idén is a mezőkövesdi Balneo Hotel, ahol 120 erdélyi, felvidéki, vajdasági és kárpátaljai vállalkozó gyűlt össze az előadásokra, mentorprogramokra.

A péntek délelőtti megnyitón dr. Fekete Zoltán, Mezőkövesd polgármestere köszöntötte a vendégeket, majd Tállai András, a térség országgyűlési képviselője beszélt a vállalkozók helyzetéről. Mint mondta, a járvány kihat az emberek életére, a gazdaság teljesítményére. A vállalkozók megrendelése csökkent, embereket küldtek el, nem volt mindenkinek újrakezdési lehetősége. A magyar kormány segélyezés helyett arra törekedett, hogy az embereknek munkájuk legyen, fejlesztési támogatást adjon a vállalkozóknak, hogy erősebbek legyenek a válság elmúltával. Bértámogatást is nyújtott azoknak, akik vállalták, nem küldenek el embereket. Szükség van minél több beruházásra, ezzel érhető el magas, 5-6 százalékos gazdasági növekedés.

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára elmondta, az idei esztendő a nemzeti újrakezdés éve. Oktatásban, kultúrában, médiában és gazdaságban is kezd egységesülni a Kárpát-medencei magyarság. A gazdaságfejlesztés 2015-ben kezdődött, s időközben változott az államtitkárság szerepe, már nem pályázatokat ír ki, hanem biztos hátteret ad, segít hálózatba fogni a Kárpát-medencei vállalkozókat, 2019-től mentorprogramot indított. Reméli, a negyvenezer Kárpát-medencei magyar vállalkozás hozzájárul a gazdaság újraindításához.

(A borítóképen: Az első sor közepén Potápi Árpád János, Tállai András és Fekete Zoltán)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!