Autóipar

2020.10.14. 10:00

Önindító és generátor az autós világpiacra

Jövőre költözik új telephelyére a Boschból kivált autóipari beszállító.

Szaniszló Bálint

20201005 Miskolc fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország Legördül a 75 milliomodik önindító a SEGA gyártósoráról.

Fotó: Ádám János

A mintegy 100 éves múltra visszatekintő indítómotorok és generátorok üzletág 2003 óta van jelen Miskolcon, kezdetekben a Bosch-csoport üzletágaként. A vállalat autóipari termékek fejlesztésével és gyártásával foglalkozik.

A miskolci gyáregység 2018 januárjától a SEG Automotive GmbH. telephelyeként, Starters E-Components Generators Automotive Hungary Kft. néven folytatta működését.

A gyáregység jelenleg a Bosch telephelyén és csarnokában végzi tevékenységét, de idén év elején a Szirmabesenyőhöz tartozó ipari területen elkezdték felépíteni önálló telephelyüket. A tervek szerint az új otthont jövőre lakják be és ősszel adják át ünnepélyesen.

Hatékonyság, megbízhatóság

A vállalatcsoport a Miskolcon gyártott önindítókat és generátorokat világszerte szállítja kiváló minőségben partnereinek; innovációi jelentős mértékben hozzájárulnak a cégcsoport nemzetközi technológiai vezető szerepéhez, valamint termékei hatékonyságához és megbízhatóságához, vevői igényeihez a legnagyobb mértékben alkalmazkodva. A nagy teljesítményű, hosszú élettartamú termékeiket nemzetközi minőségi szabványok szerint fejlesztik és gyártják, melyek lényegesen hozzájárulnak az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséhez.

A gyár kiemelkedő terméke a Magyarországon fejlesztett start-stop üzemmódú indítómotor.

Versenyképesebb termelés

A társaság a Versenyképesség-növelő támogatási pályázat keretében kapott 1,7 millió eurós beruházásához 800 ezer euró támogatást.

A fejlesztési projekt révén a haszongépjárművek számára önindítót előállító gyártósor mellett a relégyártó területet is új termékek gyártására teszik képessé, amellyel a termékkínálatot bővítik. Az önindítókat és generátorokat előállító berendezéseket automatizálják, amellyel a termelékenységet növelik. Ebben nagy szerepet szánnak a gyár saját folyamatfejlesztő mérnökeinek. Folyamatoptimalizálás keretében a meglévő gyártósorok elrendezését alakítják át, amellyel a gyártási folyamat időveszteségét csökkentik.

(A borítóképen: Készül az indítómotor)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!