üzemmegnyitó

2019.09.27. 11:00

Új technológiával forradalmasítanak

Az SW Umwelttechnik vadonatúj üzemcsar­nokát csütörtökön adták át.

Tajthy Ákos

Az ünnepélyes szalagátvágás pillanata

Fotó: Vajda János

Több mint hárommilliárd forint értékű ipari beruházással létesített új üzemcsarnokot SW Umwelttechnik Magyarország Kft. alsózsolcai térkőgyára. A csütörtökön átadott csarnokban a betonipartól távol álló technológiák egyszerű integrálásán dolgoznak. Az eseményen előbb Galló Ferenc, a cég ügyvezető igazgatója szólt, aki elmondta, a beruházás a pályázat megírásától a tervezésen, közbeszerzésen át az építési munkákig összesen négy évet vett igénybe.

Mérföldkő

– Húsz évvel ezelőtt az észak-keleti megyék legnagyobb problémája a területek elmaradottsága és a mun­kanélküliség volt. Most, két évtizeddel később ezért külön öröm számomra, hogy itt állhatok Alsózsolcán, és átadhatok egy olyan modern gyárat, ami nemcsak a régió, hanem az egész cégcsoport életében mérföldkőnek számít – ezt már Váczi János, az SW Umwelttechnik Stoiser&Wolschner AG, vagyis az anyacég igazgatósági tagja jelentette ki.

– Magyarország az Európai Unió tagjaként évek óta kiemelkedő növekedést tudhat magáénak: a nemzeti össztermék növekedése idén is közel öt százalékos lesz, a munkanélküliségi ráta soha ilyen alacsony nem volt. Ezekhez az eredményekhez természetesen hozzájárulnak az ehhez hasonló uniós támogatással létesített hazai beruházások is – tette hozzá Csöbör Katalin a térség ország­gyűlési képviselője.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter üdvözölte a cég innovatív fejlesztését és azt, hogy további munkahelyeket teremtett a régióban.

– Hazánkban 2010-hez képest nyolcszázharmincezerrel dolgoznak többen, mint 2010-ben. Az utóbbi időben tapasztalható munkabéremelésnek köszönhetően pedig egyre inkább olyan technológiák, gyárak érkeznek Magyarországra, amelyek a most átadotthoz hasonló, magasabb hozzáadott értéket képviselnek – hangsúlyozta.

A rendezvényen Elisabeth Ellison-Kramer, az Osztrák Nagykövetség budapesti nagykövete Magyarország és Ausztria hagyományosan jó kapcsolatát említette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!