Helyi gazdaság

2015.11.20. 09:08

A PannErgy árbevétele 4 százalékkal nőtt az első három negyedévben

Budapest - A PannErgy csoport 1,624 milliárd forint konszolidált árbevételt ért el az idei év első három negyedévében, 4,2 százalékkal többet, mint a múlt év azonos időszakában - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján csütörtökön.

Budapest - A PannErgy csoport 1,624 milliárd forint konszolidált árbevételt ért el az idei év első három negyedévében, 4,2 százalékkal többet, mint a múlt év azonos időszakában - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján csütörtökön.Az EBITDA - a kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény - 847 millió forintot tett ki szeptember végén, ami több mint duplája az előző év hasonló időszakában elért 385 millió forintnak.

Az első három negyedévben 535 millió forint értékcsökkenést számoltak el, amelynek értéke 16 százalékkal meghaladja a bázisidőszak 463 millió forintos értékét, az azóta történt beruházások aktiválásának következményeként.

A működési eredmény (EBIT - a kamatok és adók levonása előtti eredmény) 312 millió forint nyereség volt, ami jelentősen meghaladja az előző év azonos időszakában kimutatott 78 millió forint veszteséget.

A társaság konszolidált nettó eredménye 66 millió forint nyereség, szemben az előző év azonos időszakában kimutatott 383 millió forint veszteséggel.

A csoport teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállalói létszáma a tárgyidőszak végén 40 volt, ami az előző év azonos időszakához viszonyítva 10 fős növekedést jelent.

A PannErgy részvényeit a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában jegyzik. A papírok a csütörtöki kereskedést 379 forinton zárták, az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyamuk 390, a legalacsonyabb 280 forint volt.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!