Helyi gazdaság

2013.01.15. 19:28

NIF: a következő uniós költségvetési ciklusban megépülnek az új Ipoly-hidak

Budapest, 2013. január 15., kedd (MTI) - A következő uniós költségvetési ciklusban megépülnek az új Ipoly-hidak - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. kedden az MTI érdeklődésére.

Budapest, 2013. január 15., kedd (MTI) - A következő uniós költségvetési ciklusban megépülnek az új Ipoly-hidak - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. kedden az MTI érdeklődésére.A távirati iroda annak kapcsán kereste meg az NIF-et, hogy hétfőn Farkas Iván, a szlovákiai Magyar Közösség Pártjának (MKP) gazdasági ügyekért és régiófejlesztésért felelős alelnöke arról nyilatkozott Pozsonyban az MTI-nek, hogy nem kezdődhet meg az Ipoly-hidak építése 2015-ig a folyó alsó szakaszán, miután az ehhez szükséges határidőre nem módosította szerződését a két társberuházó, a NIF és a szlovákiai Nyitra megye önkormányzata.

A NIF tájékoztatása szerint beruházóként két megépült Ipoly-hídnak volt a projektgazdája magyar oldalon. A rárosi hidat 2011. október 11-én, a Szécsény-Pető közötti hidat 2012 februárjában adták át a forgalomnak.

Közlése szerint a NIF továbbra is kiemelten kezeli az Ipoly-hidak (Vámosmikola–Ipolypásztó (Pastovce) és Ipolydamásd–Helemba (Chl’aba)) megépítését. A szlovák partnerrel eddig mintegy 20 alkalommal történt egyeztetés a pályázat benyújtásával, az új tervek készítésével, valamint a műszaki tartalommal kapcsolatban. A szlovák partnerrel közösen a kivitelezés teljes körű előkészítése - engedélyeztetés, tervjóváhagyás - jelen uniós költségvetési ciklusban befejeződik, ezáltal lehetőség lesz a következő uniós költségvetési ciklusban, 2014-2020 között a kivitelezés megvalósítására - közölte a NIF Zrt.

- MTI -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában