Helyi gazdaság

2012.11.12. 12:22

Az OECD szerint még nem várható gazdasági fordulat Magyarországon

Párizs, 2012. november 12., hétfő (MTI) - Egyelőre nem várható pozitív gazdasági fordulat Magyarországon a Gazdasági Fejlesztési és Együttműködési Szervezet (OECD) által készített, a magyarországi reálgazdasági ciklus változásait követő mutató szerint.

Párizs, 2012. november 12., hétfő (MTI) - Egyelőre nem várható pozitív gazdasági fordulat Magyarországon a Gazdasági Fejlesztési és Együttműködési Szervezet (OECD) által készített, a magyarországi reálgazdasági ciklus változásait követő mutató szerint.A magyarországi mutató 98,35 pontra csökkent szeptemberben az augusztusi 98,43 pontról. A magyar mutató értéke 2012. január óta csökken.

A mutató a gazdaság hosszú távú növekedési trendjét jelzi. A 100 pont alatti értékek azt jelentik, hogy a hosszú távú átlagnál lassabb növekedésre van kilátás, míg a 100 pont feletti értékek ennél gyorsabb növekedést vetítenek előre.

Az OECD havonta publikálja összetett konjunktúramutatóját, amely 6-9 hónappal előre jelzi a reálgazdasági ciklusban bekövetkező változásokat. A párizsi székhelyű szervezet a mutató kiszámításakor többek között az üzleti megrendelések és készletek állományváltozását, egyes pénzpiaci mutatókat, így a részvényárfolyamokat, az üzleti hangulat változását, illetve a Magyarországhoz hasonló kis, nyitott gazdaságok esetében egyes kulcsfontosságú ágazatok adatait, és a legfontosabb kereskedelmi partnerek trendjeit veszi figyelembe.

A Központi Statisztikai Hivatal csütörtökön közli a harmadik negyedévi bruttó hazai termék alakulására vonatkozó első becslését.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!