Helyi gazdaság

2012.07.11. 09:56

Az egykulcsos adónál engedhet a kormány

Az ingatlanadó bevezetése hitelvesztés lenne, az egykulcsos szja-t illetően a kormány részéről az lehet az engedmény, hogy ne sarkalatos, hanem "egyszerű" feles törvény szabályozza - írja a szerdai Népszabadság kormányzati forrásokra hivatkozva.

Az ingatlanadó bevezetése hitelvesztés lenne, az egykulcsos szja-t illetően a kormány részéről az lehet az engedmény, hogy ne sarkalatos, hanem "egyszerű" feles törvény szabályozza - írja a szerdai Népszabadság kormányzati forrásokra hivatkozva. Vörös vonal" - ennek kell lennie a válasznak, ha a Nemzetközi Valutaalap (IMF) részéről az ingatlanadó, illetve a vagyonadó bevezetése vagy a szociális juttatások csökkentése lenne a hitelmegállapodás feltétele - mondták kormányzati források a lapnak, miután a hvg.hu európai bizottsági értesülés alapján megírta, milyen feltételekkel érkeznek az IMF, az Európai Központi Bank és az Európai Bizottság képviselői július 17-én Budapestre.

További cikk: portfolio.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!