Ismerkedés

2023.08.31. 10:16

Gólyatábor/ balek7 Miskolcon (fotók, videó)

Idén is megrendezték – augusztus 27-31. között - az egyetem elsőéves hallgatói számára a Gólyatábort, vagy ahogy a hagyományokkal átszőtt rendezvényt hívják: a balek7-et.

Póczos Nikolett

Fotó: Bujdos Tibor

A több napos programra a nyolc kar leendő hallgatója vett részt. Ottjártunkkor éppen egy sportnapra csöppentünk, tele csapatversenyekkel.

A helyszínen Sipos Máté elmondta, hogy ő pénzügy és számviteli alapképzésre fog járni, állami támogatott helyre. Kiemelte: „szerintem ez a legjobb a alkalom arra, hogy megismerkedjek a szaktársaimmal vagy a karra járó más hallgatókkal is, akik esetleg majd segítséget tudnak nekem nyúltani a tanulmányaim során”. Élményeit összefoglalva hozzátette, „a pár nap alatt valóban összekovácsolódott a társaság és így egyre jobban érzem magam, emellett bepillantást nyerhettünk a Selmeci Diákhagyományokba is”. Az Egerből érkezett diák kollégiumban fog lakni, ezért hasznosnak ítéli, hogy megismerkedhetett a várossal és környékével, de a szakmai napon is hasznos ismereteket kapott - mondta.

Így volt ezzel Bereczki Máté László is, aki már tavaly is járt a Gólyatáborban, akkor a gépészeknél, így tisztában volt vele, hogy mire számíthat, de pár dolog még neki is új volt. Véleménye szerint, aki kihagyja a Gólyatábort, annak több időbe fog telni az alkalmazkodás és nagyon sok közös élményből marad ki, melyek megalapozzák az elkövetkezendő diákéveket.

Pekli Roberta, az egyetem hallgatói önkormányzatának kommunikációs referense elmondta, hogy különleges és egyedülálló módon minden kar ebben az időpontban szervezi a gólyatáborát, a karok saját maguk gondoskodnak programokról gólyáiknak, de vannak összkari események is. A referens elmondta, hogy „az egyetem jogelődje a Selmeci akadémia, ezért a gólyatábort áthatja ennek szelleme, azért hívják a gólyatábort balekhétnek, ami plusz töltet ad a tanulmányokhoz és az egyetemi évekhez”.

Pekli Roberta fontosnak tartja, hogy a diákok már most megismerjék az oktatóikat, és a nyár utolsó hetére még egy maradandó élményt szerezzenek. Így a négy nap alatt volt egyetemi bejárás, szakmai programok, sportnap, kirándulások, csapatépítő programok és persze esténként bulik is. Pekli Roberta szerint ezek elengedhetetlenek, hogy a diákok stabil alappal lépjenek be és otthonosan mozogjanak a campuson.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában