Jubileum

2023.07.15. 16:43

Ötven éve alakultak, dallal ünnepelt a Múcsonyi Hagyományőrző Pávakör

A csoport 1973-ban alakult, azóta töretlen lelkesedéssel működik.

A Műcsonyi Hagyományőrző Pávakör

Fotó: olvasó

"Leírhatatlan öröm volt számomra, hogy a Múcsonyi Hagyományőrző Pávakör megalakulásának 50. évfordulóját megünnepelhettük", mondta lapunknak Gregóckiné Czövek Ibolya népdalkör-vezető. Megtudtuk: a Pávakör 1973-ban alakult, azóta töretlen lelkesedéssel működik. 
"50 év, nagyon hosszú idő, amely idő alatt rengeteg próba, fellépés, utazás, öröm, siker, népdalkörökkel kötött barátságok tarkították az életünket. A tagok cserélődtek, a vezetők is váltották egymást, de a hagyományok tisztelete példaként állt mindig előttünk. Rengeteget utaztunk a környékbeli településekre, számos meghívásnak tettünk eleget, sokszor az ország határain túl is énekeltük a népdalkincseinket, elvittük Múcsony település jó hírnevét" - fogalmazott és Pál apostol szavait idézte: „Ne azt keressétek, ami széthúz és megoszt benneteket, hanem ami összeköt!” Gregóckiné Czövek Ibolya úgy gondolja, hogy a pávakör 50 éves fennállása erre igazi tanúbizonyság. A népdalok szeretetén, a hagyományok tiszteletén túl, összeköti őket a hit, mert mint fogalmaz, a lelki táplálékra is nagy szükségünk van a mai világban. 

Énekeikkel köszöntötték

A népdalkörük életében fontos a múlt, a jelen, és a jövő is. Vannak adottságaik, erősségeik, gyengeségeik és vannak lehetőségeik is. Mindezek között kell megtalálni szerinte azt az utat, amelyen a legjobban és leggyorsabban lehet haladni. Ehhez nagyon fontos számukra a községi önkormányzat és a Ruszin Nemzetiségi Önkormányzat támogató hozzáállása.

A népdalkörök vezetői
Fotó: olvasó

Ötven éves ünnepségükön köszöntőt mondott Demeter Zoltán országgyűlési képviselő. Énekeikkel köszöntötte az ünneplőket a bánhorváti Levendula Nyugdíjasklub Dalköre, a Szögligeti Hagyományőrző Pávakör, a berentei Rozmaring Dalkör, a Szendrői Népdalkör, valamint a vámosújfalui Ruszin Dalkör. Jó hangulatban, a Számadó Zenekar húzta a talpalávalót, és tangóharmónika mellett mulatott a társaság a finom, ünnepi vacsora után, fogalmazott a Múcsonyi Hagyományőrző Pávakör vezetője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában