Passió

2023.04.07. 14:00

Majdnem félszázan mutatták be Jézus szenvedését (fotókkal, videóval)

Látványos színpadi elemekkel mutatták be a Passiót Hernádkakon.

BOON

Fotó: Bujdos Tibor

Jézus szenvedésének történetét mutatták be 14 képben a hernádkaki református templomban, amelyet Hajdú Viktorné Adrienn és Kiss Gabriella rendezett. Eredetileg 2020-ban szerepelt volna Budapesten egy Passióban Adrienn, de a koronavírus-járvány közbeszólt. Idén januárban jött egy üzenet, amely azt tartalmazta, hogy a korábbi fellépők elhozhatják saját településükre a Passiót.

A rendezvény célja az volt, hogy a Passiót visszahozzák az embereknek, mert a szervezők úgy érezték, hogy nincs meg a klasszikus Húsvét jellege, Jézus szenvedéstörténete nélkül. A darab szereplői javarészt helyiek voltak, de Tiszalúc településről is szerepelt a Messzilátó Kulturális Egyesület. Főszerepben Orosz Máté volt, aki Jézus szerepét játszotta a darabban.

Az ország nagy részéhez hasonlóan rendeztek Passiót a településen, amelyet nagy érdeklődés övezett. A mostani rendezvényhez hasonlóan a településen korábban a március 15-i ünnepséget is rendhagyó módon rendezték meg.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában