Egyedi ötlet

2022.12.13. 18:00

Borosüvegekből építettek kivilágított karácsonyfát

Tarolnak az ötletgyárosok: világszerte sokféleképpen ünneplik a karácsonyt.

KT

illusztráció

Fotó: shutterstock

A történelmi tények ismertek: 1688-ban csaknem háromszáz francia hugenotta érkezett hajóval a Jóreménység fokához, majd a Franschhoek-völgyben telepedtek le. Ők vitték be és honosították meg a borászati kultúrát Afrika déli szegletében, ahol évszázadokkal később már honfitársaink – például Gál Tibor, dr. László Gyula, Pongrácz Dezső – létesítettek hatalmas pincészeteket, amelyek munkásságuk révén híressé váltak.

Pazar látvány

– A magyarok kulcsszerepet játszottak a dél-afrikai boripar arculatának megváltoztatásában, és kivették a részüket az itteni termékek minőségi mutatóinak emeléséből is – mondta Fábián Gabriella, aki évtizedek óta a hazánktól tízezer kilométerre lévő hatalmas országban él, és rendszeresen kalauzolja a tőlünk érkezőket.

– Ilyenkor pedig nekem különös érzés azt látni és tapasztalni, hogy a magyar szaktudás és a dél-afrikai ötletesség milyen csodákra képes. Ennek bizonyítására talán elegendő egy olyan felvételt készíteni, amely a szeretet ünnepét szimbolizálja.

A Boschendal Borkúria karácsonyi produkciója | Fotós: Fábián Gabriella

A Fokvároshoz közeli Boschendal Borkúriában pazar látvány fogadja a vizitelőket. A pincemesterek gondoltak egy merészet, és több ezer palackból építettek méretes „karácsonyfát”, amelyet kivilágítottak, hogy jól mutasson. Marketingfogásuk bevált: ilyenkor rengeteg helyi polgár jár arra, hogy megörökítse a kockázatos mutatványt. A most felhúzott stílusos szobrot szerencsére még soha nem érte baj, vagyis nem omlott össze.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában