Advent

2022.12.10. 18:30

Világító szökőkút, - karácsonyi figurák és feldíszített főtér várja az ünnepre készülődőket Hidasnémetiben

Az önkormányzat kedvezményesen hirdet eladásra karácsonyfát a helyi lakosok részére.

Fotó: polgármesteri hivatal, Hidasnémeti

A feldíszített Fő tér, az adventi koszorú, a szökőkút megvilágítása, a Mindenki Karácsonyfája, a világító figurák, a körforgalom kis karácsonyfája mind-mind sikert arattak Hidasnémetiben - mondta Becse Csaba polgármester.

Szociális tűzifa

Hidasnémeti önkormányzata az idén is sikeresen pályázott szociális célú tűzifa beszerzésére. A képviselő-testület döntése alapján támogatást kaphatnak a rendelkezésre álló 220 köbméter tüzelőből a gyermekvédelmi kedvezményre jogosult családok, a három vagy több gyermeket egyedül nevelő szülők, az időskorúak járadékában, az aktív korúak ellátásában, az ápolási díjban, a rokkantsági ellátásban részesülők, valamint az önkormányzat által szervezett közfoglalkoztatásban résztvevők. A juttatandó tűzifa mennyisége 1, 2 vagy 3 köbméter, tájékoztatta portálunkat a polgármester. A jogosultság megállapítása ezekben az esetekben kérelem benyújtása nélkül történik. Kérelemre juttatás állapítható meg annak a nyugdíjban vagy nyugdíjszerű ellátásban részesülő egyedülálló személynek, akinek jövedelme a 200 ezer forintot nem haladja meg, illetve azoknak a házaspároknak, ahol a férj és a feleség is nyugdíjban vagy nyugdíjszerű ellátásban részesül, és az egy főre eső jövedelmük nem haladja meg a 110 ezer forintot. Mindkét esetben a megállapítás feltétele, hogy a kérelmezők lakóhelyeként szolgáló ingatlanban más családtag ne éljen és a lakás fűtése fával történjen.

Közigazgatási szünet

Az önkormányzat kedvezményesen hirdet a helyi lakosok részére karácsonyfát. Minden család egy karácsonyfa vásárlására jogosult, az árusítás a készlet erejéig, érkezési sorrendben történik.

Hidasnémeti Község Önkormányzata Képviselő-testületének döntése értelmében az önkormányzati hivatal 2022. december 22.- 2023. január 6. között igazgatási szünet miatt zárva tart. Általános ügyintézési ügyeletet 2022. december 28-án 8-10 óra között és 2023. január 4-én 8-10 óra között a Polgármesteri Hivatalban tartanak. Rendkívüli esetben a jegyző a 06-70-333-9389 telefonszámon érhető el - tájékoztatott a polgármester.

Így szállítják a zöld hulladékot

Az elmúlt időszakban több alkalommal is előfordult, hogy az ingatlanok elé időben, szabályosan kihelyezett zöld hulladékot a szolgáltatást nyújtó nem szállította el, illetve nem pótolta a szállító zsákokat. Bejelentésünkre a BMH Nonprofit Kft. tájékoztatott, hogy a gyűjtő zsákok pótlására 2021. január 1-től ingatlanonként és ürítésenként legfeljebb 4 darabig van lehetőség. Azonban a zöld hulladék gyűjtése bármilyen átlátszó vagy áttetsző zsákban lehetséges, illetve a nagyobb méretű faágak legfeljebb 2 centiméter átmérőig és 1 méter hosszúságúra darabolva, kötegelve közterületet nem szennyező módon helyezhetők el a zsákok mellett. Munkatársaik a nem kötegelt ágakat nem szállítják el. A zöld hulladék begyűjtése április 1. – november 30. között kéthetente történik" - tudtuk meg a polgármestertől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában