15. Vitézlő Túra Szendrőn

2022.05.10. 12:10

Storcz Botond is ott lesz a Vitézlőn!

Jön a 15. Vitézlő túra szombaton Szendrőn. Előnevezni csütörtökön május 12-én 20.00-ig lehetséges, utána még a helyszínen van lehetőség szombaton nevezni.

Forrás: Szendrői Természetjárók

Szombaton részt vesz a túrán Storcz Botond a háromszoros olimpiai és háromszoros világbajnok kajakos is. A sportoló mind az öt próbában kipróbálja magát a Vitézlőn.

A túrán lehet gyalogolni, futni, kerékpározni, túrakenuzni és görkorcsolyázni. Változatos útvonalak, különleges helyszínek várnak minden sportolni vágyót, még a határon túlról is. Nem szükséges se görkorcsolyát, se kerékpárt, se túrakenut vinni, a szervező Szendrői Természetjárók ugyanis mindent biztosítanak, csak indulni kell és sportolni a varázslatos tavaszi környezetben.

Napközben a rajt cél helyszínen bűnmegelőzési és közlekedésbiztonsági bemutató, egészségfejlesztési irodai tanácsadás, valamint helyi termelők bemutatója várja a túráról megérkező sportolókat. A környezettudatosság jegyében azt kérik a szervezők, hogy érkezzen mindenki tömegközlekedéssel, vagy telekocsival. A túra során szelektíven gyűjtik a hulladékot!

Vitézlő túrára bemelegítő program péntek este 18.00 – 21.00 között a szendrői Végre – Vár projekt és a szendrői Tornamúzeum megtekintése, a bemutatót a gyűjtemény összeállítója és berendezője dr. Úrvári Sándor tartja. A Vitézlő vasárnapján pedig Szádvári gyalogtúra az EFE – Edelényi Futók Egyesülete – szervezésében 9.00 – 13.00 között.

Forrás: Szendrői Természetjárók

A Telekesi kápolna épületét, ami az ellenőrző pont is a Vitézlő túrán, a szombati napon láthatja felújítás után először a nagyközönség.

Előregisztráció: www.eloregisztracio.szendroitura.hu/elonev_main.php

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában