Máltai Szeretetszolgálat Felzárkózó Települések Programja

2022.04.09. 11:00

Esélyt kapnak a focival

A Máltai Szeretetszolgálat futballozni tanítja a hátrányos helyzetű településeken élő kicsiket.

Kolodzey Tamás

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Shutterstock

A legszegényebb falvakban élő gyerekekből szervez labdarúgócsapatokat a Máltai Szeretetszolgálat Felzárkózó Települések Programja. Az akció a sport és a közösség jegyében nemcsak a serdülők fejlődését, hanem felzárkózásukat is elősegíti. 

 

Ózdon és Kunhegyesen 

 

A segélyszervezet két tornát rendez: az észak- és a közép-magyarországi falvak csapatai április 9-én, szombaton 10 és 15 óra között az ózdi Marosi István Városi Sportcsarnokban, míg április 22-én, pénteken 9 és 14 óra között a kunhegyesi városi sportcsarnokban mérik össze tudásukat a tizenkét és ­tizennégy éves korosztály tagjai. A versenyek a kistelepüléseken korábban indított sportprogramokhoz kapcsolódnak. 

 

– A telepeken élő gyerekeknek több kudarcélménnyel kell szembenézniük, mint kortársaiknak. Sokkal kisebb szeletét ismerik a világnak, kevesebb élmény és impulzus éri őket a mindennapokban, így a szembejövő akadályokkal is nehezebben birkóznak meg. A sport azonban kitágítja körülöttük a világot, új esélyeket ad számukra, amivel nemcsak a tehetséges gyermekek élhetnek – foglalta össze a program lényegét Romhányi Tamás, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kommunikációs vezetője. 

 

A nemes kezdeményezés célja a labdarúgás népszerűsítésén, az amatőr játékosok testmozgásának elősegítésén túl a sportszerűség elvének és szellemének érvényre juttatása. 

 

Ennek jegyében a régiók néhány professzionális utánpótláscsapatát is meghívják az eseményekre.

 

(A borítókép illusztráció)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában