Fő az egészség

2022.03.27. 15:00

Mindenmentes egyedi ízvilág

Miskolc - Töretlen a bio térhódítása. Finomak, vegyszermentesek, egészségesek és táplálóak.

Balogh Csilla

Fotó: Balogh Csilla

A másfél évtizede működő Miskolci Zöld Kosár Közösség a hajdani Belvárosi Biovásárból nőtte ki magát. A közösséget azért szervezték meg, hogy akik a Biovásárra nem tudnak elmenni, azok is hozzájuthassanak az egészséges és ellenőrzött biotermékekhez. A pandémia óta azonban a piac már nem üzemel, a Zöld Koság Közösség viszont egyre bővül, tudtuk meg ottjártunkkor Lenkey Ibolyától, az Észak-Magyarország Flórája, Faunája Alapítvány elnökétől.

 

Fő az egészség

 

A rendszer jelenleg úgy működik, hogy a vásárlók a Zöld Kosár Közösség internetes felületén keresztül hétfőtől szerdáig közvetlenül a termelőktől megrendelhetik a nekik szükséges termékeket, s az így, előre összeállított kosarat pénteken reggel 8 órától délután 4 óráig átvehetik a Szilágyi Dezső utcán lévő kis üzletben. Mivel a vásárlók az árut közvetlenül a termelőktől rendelik meg, nincs árrés, ami azt jelenti, hogy a vevők a termelői árat fizetik meg, a kifizetés pedig a kosár átvételekor történik meg. Az itt kapható bioélelmiszerek sokkal kedvezőbb áron kaphatóak meg, mint bárhol máshol. A kínálatban a minőségi, helyi, illetve környékbeli bioélelmiszerek mellett környezetkímélő és kézműves termékek is szerepelnek.

 

Készleten mindig van a többi közt egy kevés szárazáru, ivólé, lekvár, szappan, háztartási tisztítószer, olaj, így az éppen csak betérő vásárló is pakolhat valamit a kosarába. Annak ellenére, hogy a közösség már régóta működik, tevékenységük még mindig nem köztudott. Mariann két-három hónapja Debrecenben élő lányától értesült a miskolci közösség meglétéről. Azóta jár ide a debreceni mindenmentes kenyérért, a sós kifliért, vajért és minden más egyéb, éppen szükséges áruért. – Azóta nincs gyomorégésem, amióta ezeket a termékeket eszem, a közösség tagjai nagyon kedvesek és segítőkészek. Nekem rendkívül jó tapasztalataim vannak, úgyhogy én mindenkinek csak ajánlani tudom a közösséget, az egyedi ízvilágú termékeket – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában