Jótékonyság

2021.12.22. 19:30

Megkapták, amire vágytak

A jótékonysági akciót a Magyar Vöröskereszt­tel közösen szervezik meg minden évben, idén már hatodik alkalommal.

NHK

Fotó: Ádám János

Idén is megrendezték a Jabil Circuit Magyarország Kft. dolgozói az Álmok Karácsonyát. Az ünnepséget a tiszaújvárosi Derkovits Kulturális Központban tartották hétfőn délután. A vállalat a Vöröskereszt segítségével 31 tiszaújvárosi és környékbeli, nehéz sorsú családban nevelkedő óvodást és iskolást keresett meg, akik rajzokon és levélben mondták el, mit szeretnének a karácsonyfa alá – tudtuk meg Fajt Renátától, a Vöröskereszt területi munkatársától. 

 

A dolgozók saját fizetésükből maguk vásárolták meg az ajándékokat, és személyesen adták át a gyermekeknek. Ebben az évben közel 150 jabilos dolgozó csatlakozott az Álmok Karácsonyához. Azokat a családokat és gyermekeket keresik meg, akiket a legboldogabbá tudnak tenni az ajándékokkal – mondta Fajt Renáta. 

 

Fejlesztésre szánt eszközök 

 

Párhuzamosan ezzel az akcióval hasonló felajánlást tett a cég a tiszaújvárosi Éltes Mátyás Tagiskola javára, ahová sajátos nevelési igényű gyermekek járnak. Az intézménynek fejlesztőjátékokat és olyan technikai eszközöket ajándékoztak, amikkel hatékonyabbá tehetik az oktatást. Az intézményben öt összevont osztály működik, amelyek játékosan tanulnak, fejlesztésükhöz szükségesek ezek az eszközök – mondta Kutasné Hajdu Zsuzsanna tag­intézmény-vezető. 

 

Hamar elfogynak a helyek 

 

Rendszeresen támogatják a nehéz sorsú gyermekeket a munkahelyi közösségeik – mondta Molnár János, a Jabil dolgozója. Ő maga is minden évben csatlakozik a kezdeményezéshez. A felhívás alkalmával csak a gyermekek életkorát látják, és hogy mit szeretnének ajándékba kapni. Jelentkezés alapján dől el, hogy ki kinek vásárol, és a helyek gyorsan elfogynak, nagyon nagy az érdeklődés az akció iránt – tette hozzá János. A több kollégából összeverbuválódott csapat ezúttal három kerékpárt vett a kiválasztott családban nevelkedő három gyermeknek. 

 

Színes ceruzát kért

 

Illés Ibolya egy hároméves és egy ötéves kislánnyal érkezett a rendezvényre. Most először vettek részt az eseményen. A gyerekek tudták, hogy valami fog itt történni, aminek örülni fognak, és hogy talán kapnak ajándékot is, mert lerajzolták, mit szeretnének – mondta az édesanya. Színes ceruzát, babakocsit, babát kértek a Jézuska segítőitől. 

Szintén két lányt, egy 11 éves és egy 7 éves gyermeket hozott az eseményre Kiss Ibolya. Az anyuka elmondta, hogy az ő gyermekei cipőt, ruhát, plüssjátékot és néhány apróságot kértek. Izgalommal jöttek, mert még korábban nem voltak hasonló rendezvényen. 

 

Végül minden gyermek megkapta, amit kért. Bár kissé megilletődve mentek átvenni a nekik szánt meglepetéseket, de azért nagy volt az öröm. Akik pedig nem tudtak részt venni az összejövetelen, azoknak a cég eljuttatja majd az ajándékokat.

 

(A borítóképen: A Jabil dolgozói maguk vették az ajándékot a gyerekeknek)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában