Adventi időszak

2021.12.09. 19:01

Különleges lett a díszítés

Idén úgy gondolták, hogy egy területen építik ki a karácsonyi fényeket és díszeket.

BSZA

Különleges karácsonyi díszítéssel lepte meg a helyieket a nagyrozvágyi önkormányzat. Az égősorokat, a nem mindennapi „karácsonyfát” és más ünnepi installációkat a település központjában helyezték el. Ettől függetlenül jövőre bővíteni szeretnék a díszkivilágítást, a díszítést és Nagyrozvágy más részein is elhelyezni azokat. 

 

Hogya Orsolya, a bodrogközi település polgármestere elmondta: idén úgy gondolták, hogy egy területen építik ki a karácsonyi fényeket és díszeket, mert így reményeik szerint jobban meg tudják idézni a karácsonyi ünnepek közösségi hangulatát. A járványhelyzet miatt módosítottak az adventi összejövetelek korábban megszokott módján is. A vasárnapi gyertyagyújtások helyett – hogy egyszerre ne gyűljön össze sok ember egy helyszínen – inkább gyakrabban és kisebb közösségek jelenlétében tartják meg ezeket az alkalmakat – magyarázta az Északnak a polgármester. 

 

Hozzáfűzte: a karácsonyfa idén nem egy frissen vágott zöld fenyő, hanem annak egy sajátos mása, amelyet világító ledfényekkel díszítettek fel. A különleges „karácsonyfát” saját maguk készíttették el. Erre a település kis közösségei – mások mellett például az önkormányzat, a képviselő-testület, az óvodások és az iskolások kisebb csoportjai, a helyi nyugdíjasklub, valamint a református egyház tagjai – egy-egy olyan díszgömböt helyeznek el, amely rájuk jellemző tárgyakat tartalmaz.

 

(A borítóképen: A helyi iskola másodikosai a „fa” előtt)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában