Jótékonyság

2021.12.19. 07:00

Jézuska minden gyereket szeret

A Zsolcai kapui óvoda kis növendékei nem is hitték, hogy az a rengeteg ajándék mind az övék.

Hegyi Erika

Fotó: Vajda János

„Kiskarácsony, nagykarácsony, kisült-e már a kalácsom?” – énekelték a gyerekek csillogó szemekkel, mert akkor már állt az óvoda előterében a karácsonyfa, alatta pedig a színes dobozokba csomagolt ajándékok.

 

Hetekig gyűjtögettük olvasóink segítségével a játékokat, meséskönyveket, ruhákat és egyéb meglepetéseket, hogy örömet szerezzünk a Mióvi Zsolcai Kapui Tagóvodájába járó gyerekeknek. A meglepetés sikerült. Olyan sok adomány érkezett szerkesztőségünkbe, hogy mind el sem fért a karácsonyfa alatt. 

 

A dobozok titka 

 

Igaz, a járvány miatt csak hat kisgyerek volt bent a pénteki karácsonyi ünnepségen az intézményben, de ők igazi énekkarként énekelték el a legszebb karácsonyi dalokat. Daloltak a karácsonyfáról, az angyalkáról és Jézus születéséről is. Kevin javasolta, hogy a hóemberes dalt is énekeljék el, de ezúttal az nem volt a karácsonyi műsor része. A legizgalmasabb percek azonban ezután következtek. A gyerekek megnézhették, mit rejtenek a színes dobozok. 

Kár, hogy nem lehettek ott olvasóink, mert bizonyára sűrűn törölgették volna a szemüket, amikor a kicsik egymás után kiáltottak fel egy-egy doboz felbontásakor, hogy „azta, milyen sok minden van benne!”. Az volt a legcsodálatosabb, hogy mindennek örültek. Egy-egy szaloncukornak vagy ceruzának ugyanúgy, mint a babáknak vagy autóknak. A fiúk legnagyobb örömére sok színes munkagépet is rejtettek a csomagok, a kislányokat pedig az öltöztethető babák és a kirakós játékok varázsolták el. Természetesen egyetlen doboz tartalma sem maradt rejtve, a kicsik pedig maguk sem hitték, hogy ennyi jószívű ember van, akik ezzel a rengeteg ajándékkal lepték meg őket. 

 

Autó és fogkefe 

 

Miután kifürkészték minden csomag titkát, egy kis beszélgetésre is vállalkoztak. Orgován Márkó Kevin elárulta, hogy neki a markolóautó és az úthenger tetszik a legjobban. Meg is mutatta a két remek játékot. 

 

– Ezekkel nagyon jól lehet játszani – újságolta. Majd hozzátette, hogy otthonra a Jézuska viszi az ajándékokat. Szépen leteszi a karácsonyfa alá, de csak a jó gyerekeknek. – Én jó gyerek vagyok, biztosan én is kapok valamit – bizonygatta Kevin. 

 

Unokatestvére, Orgován Róbert arról mesélt nekünk, hogy amikor meglátta az óvodai karácsonyfát, alatta a sok-sok ajándékot, arra gondolt, hogy ez milyen szép. 

 

– Az autóknak örülök a legjobban, de az egyik dobozban találtam fogkefét és egy szép, kék kesztyűt is, az is nagyon tetszik. Otthon majd a Jézuska hozza az ajándékot, mert Jézuska jó és szép – árulta el a kisfiú. 

 

A kislányok a babákat rejtő dobozokat bontogatták nagy izgalommal. 

 

– Nekem a Barbie baba tetszik a legjobban, és az öltöztetős. Otthon is szokott lenni karácsonyfánk. Jó lenne, ha otthonra is Barbie-t hozna a Jézuska. Szerintem el is hozza, mert Jézuska minden gyereket szeret – állította Ramóna. 

 

– Nagyon meglepődtem, amikor megláttam, hogy az Észak-Magyarország olvasói és dolgozói ennyi játékot és ruhát adományoztak az óvoda számára – árulta el dr. Dobi Istvánné tagintézmény-ve­zető. 

 

A legrászorultabb családoknak

 

– Igaz, az előző nap olvastam az újságban, hogy bár járványos időszakot élünk, de azért az emberek szíve most is tele van szeretettel, és gondolnak azokra a gyerekekre is, akik az átlagosnál nehezebb körülmények között élnek. A mi növendékeink sincsenek ahhoz szokva, hogy dúskáljanak az ajándékokban. Most, a nehéz időszakban az önkormányzattól is elmaradt a szokásos, karácsonyi támogatás, így önerőből nem tudtunk játékokat vásárolni. Azok a játékok, amikkel a gyerekek együtt tudnak játszani, az óvodában maradnak, a többiből pedig mindenki választhat majd egyet, amit hazavihet. A ruhákat a legrászorultabb családok között osztjuk szét – sorolta a tagintézmény-vezető, hozzátéve –, nagyon szépen köszönjük az Észak olvasóinak és munkatársainak az adományokat, nagyon szép karácsonyt szereztek a kicsiknek és a szüleiknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában