Helyi életstílus

2021.12.26. 19:30

Évet zár Miskolcon a Kartel

Kihozták 2021-ből, amit lehetett, mondja Ganxsta Zolee a december 27-i koncert előtt.

ÉM

Fotó: Bánkúti Sándor

Ganxsta Zolee, születési nevén Zana Zoltán, becenevén Döglégy – de hívják El Scorpiónak is –, rapper, dobos, előadóművész és színész Kartelével ad koncertet december 27-én Miskolcon.

 

Több együttesben 

 

A rapper 1988–1989 között az Őrjítő Gyógyhullám együttes tagjaként indult pályáján. 1989-ben került a Block nevű együttesbe. 1989–1990 között a Dance zenekar dobosa volt, ezzel párhuzamosan a Love nevű négytagú rockformációban is játszott beugró dobosként, ennek a bandának az énekese volt Szendrei Zsolt, akivel később a Sex Actionben is együtt zenéltek. Az F.O. System nevű dark rock zenekarban a legendás trió feloszlása előtt ő játszotta végig az utolsó turnét mint dobos. Később a Sex Action a csökkenő lemezeladások miatt Actionre változtatta nevét, stílust váltott, ott kezdett el először rappelni. A Ganxsta Zolee és a Kartel nevű gengszterhiphop-együttes frontembereként folytatta 1995-től. A banda elhíresült szókimondó (gyakran vulgáris) szövegeiről. Emellett a Sex Action dobosa a KGB és a Jack Jack zenekar tagja is. 

 

– Lezárjuk ezt az évet, méghozzá egy számunkra nagyon kedves helyszínen, a miskolci Helynekemben. Furcsa egy esztendő volt ez, de én úgy érzem, hogy amit tudtunk, kihoztuk belőle – fogalmazta meg Ganxsta Zolee a Facebook-oldalán.

(A borítóképen: Ganxsta Zolee)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában