Soltész Péter

2021.12.31. 11:00

A világbajnok Madocsán koccint leendő sikereire

Háromnapos kikapcsolódás vár a tokajiak szépreményű kenusára.

Kolodzey Tamás

Fotó: KT

Ismeretes, hogy hét érmet, közte négy aranyat szereztek a magyar kajak-kenusok a maratoni szakág őszi világbajnokságán, amelynek a romániai Pitesti adott otthont. A junior fiúknál kenu egyesben Soltész Péter, a Vizisport Club Tokaj tizenhat esztendős sportolója nyerte a tizenkilenc kilométeres számot.

 

Jó bulit vár

 

– Szerdán érkeztem haza klubunk hajdúnánási összetartó táborából, ahol a kezdőkkel és a haladókkal közösen gyűjtöttem az erőt a jövő évi feladatokra – mondta az Északnak a Bodrog- és a Tisza-parti városban a Szerencsi Szakképzési Centrum Tokaji Ferenc Technikum, Szakgimnázium és Gimnázium 10/f osztályos tanulója, aki hozzátette: – Csütörtökön reggel vonattal a Pakshoz közeli Madocsára utaztam, és a baráti körömet jelentő versenytársaimnál töltöm az óesztendő utolsó óráit.

 

A magas termetű, mindig mosolygós vébégyőztestől megtudtuk azt is, hogy Juhász István kenus Európa-bajnok szüleinek ottani családi házában a hírek szerint húszan lesznek. A tokaji kiválóság reméli, hogy vendéglátóik jó bulit hoznak majd össze valamennyiük számára.

 

– A menüsort még nem tudom, de biztosan sok finomságot kapunk, az innivalóról pedig annyit, hogy alapvetően alkoholmentesen ünneplünk és köszöntjük a 2022-es évet, elvégre élsportolók vagyunk, jövőre pedig nagy versenyek várnak ránk, így szó sem lehet arról, hogy úgymond elengedjük a hajunkat – folytatta Soltész Péter, majd megjegyezte: – Amikor pedig éjfél után koccintunk 2022-re, ezt magától értetődően mértékkel tesszük.

 

(A borítóképen: A világbajnok Soltész Péter és klubelnök-vezetőedzője, Krecz Tamás a tokaji sétálóutcán)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában