karácsonyi akció

2021.11.26. 19:00

Az emberek szívesen adakoztak

Rekordmennyiségű felajánlás, 348 tonna tartós élelmiszer gyűlt össze a Magyar Élelmiszerbank Egyesület karácsonyi akciójában.

Nagy-Hankó Krisztina

Fotó: Bujdos Tibor

A gyűjtést a hétvégén tartották az ország 160 településén 315 áruházban hat és fél ezer önkéntes részvételével. A felajánlott termékekből hetvenezer élelmiszercsomagot állítanak össze, amiket rászorulókhoz juttatnak el az ünnepi időszakban.

Ahogy 2006 óta minden évben, az Élelmiszerbank idén is közös segítségnyújtásra hívott, hogy könnyebbé tegye az ünnepi időszakot a nehéz sorsúak számára. Azt kérték, aki teheti, a hétvégi vásárlása során gondoljon a nélkülözőkre, családokra, és vegyen tartós élelmiszert az ő számukra is. A vevők gyűjtőpontokon adhatták le adományaikat az önkénteseknek.

Miskolcon közel egy tonna

A 348 tonnás végeredmény azt jelenti, hogy a vásárlók országosan a háromnapos akció minden percében 223 kilogramm tartós élelmiszert adtak össze a jó célra. Elsősorban olyan alapvető fontosságú termékek érkeztek, mint tészta, konzervek, rizs, liszt, cukor és étolaj, de az összegyűjtött bébiétel, tartós tej és különféle édességek is fontos részét képezik a csomagoknak.

A tartós élelmiszereket országszerte háromszáz karitatív helyi szervezet közreműködésével juttatják el a rászorulókhoz a következő hetekben. A felajánlásokból elsősorban nagycsaládosok, idős emberek, fogyatékkal élők, hajléktalanok, gyermekotthonok lakói és szociális intézmények gondozottjai részesülnek.

A borsodi megyeszékhelyen a Miskolci Nagycsaládosok Egyesületének 36 önkéntese 112 órában munkálkodott a közösség javára. A miskolci Aldi áruházak egyikében 998 kilogramm tartós élelmiszert gyűjtöttek össze, ezzel szintén az érintett családokat készülnek megsegíteni.

A tartósélelmiszer-gyűjtő akcióról az sem maradt még le, aki a hétvégén nem tudott ellátogatni az áruházakba. A Tesco Otthonról szolgáltatása december 5-ig lehetőséget kínál a jótékonykodásra. Ily módon még bárki vásárolhat élelmiszercsomagokat adományként, melyeket az Élelmiszerbank partnerei segítségével eljuttat a nélkülöző emberekhez az ünnepi időszakban.

(A borítóképen: Miskolcon az Aldiban lehetett támogatni a kezdeményezést)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában