Programsorozat

2021.10.05. 18:30

Programkavalkád volt Zilizen

A nemzetiségek, a családok és a civilek is kaptak programot.

Horváth Imre

Forrás: ÉM

Az elmúlt hetekben egymást érték a programok Zilizben, hiszen korábban a pandémia miatt nem volt lehetőség a tervezett eseményeket megtartani, amelyeket most igyekeztek bepótolni a településen. A rendezvények sorát a családi és helyitermék-nap zárta a napokban, amelyen a helyi termelők mutathatták be a portékáikat, és számtalan programmal várták a gyerekes családokat.

– Sokan voltak, jó kis napot tudtunk összerakni, mindenki jól érezte magát. Igyekeztünk a gyerekekre is fókuszálni, így volt például ugrálóvár és sok gyerekprogram. A nap sztárvendége Kökény Attila volt – számolt be Verebélyi Norbert, Ziliz polgármestere.

Mint mondta, az elmúlt hetekben a programok sorában volt sportbörze sportprogramokkal, tréfás vetélkedőkkel, ügyességi versenyekkel. Megtartották a civil közösségek támogatását célzó napjukat, amelyen elsősorban a régi, hagyományos ételek bemutatása volt a cél a hagyományőrzés mellett. Rendeztek családi napot, amely egyben a falunap is volt, itt adták át a tavalyi évben elnyert pályázatoknak köszönhetően megvalósult beruházásokat, mint az orvosi rendelő, az óvoda, a kultúrházfejlesztés, belterületiút-építés. De tartottak roma Ki mit tud?-ot és nemzetiségi napot is.

Verebélyi Norbert azt mondja, mindegyik program jól sikerült. Viszont a tervek szerint az idősek napját már nem ünneplik rendezvénnyel a szépkorúak egészségének megóvása érdekében, de mindenkit felkeresnek, és ajándékkal kedveskednek nekik.

(A borítóképen: A családi nap sztárvendége Kökény Attila volt)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában